Esam kausa finālā!
27/12/2017
Esam kausa finālā!

Trešdienas vakarā īsi pēc Ziemassvētkiem norisinājās ļoti atbildīgs Latvijas kausa pusfināls – viena spēle izšķīra, kura komanda spēlēs Latvijas kausa finālā Arēnā Rīga. Aizraujošā un emocionālā mačā pārāki izrādījās HK Kurbads hokejisti, pieveicot liepājniekus ar 4:3.

Zīmīgi, ka šis bija arī labdarības mačs, kurā visi ieņēmumi no dažādām akcijām tiks ziedoti dažāda inventāra iegādei Ikšķiles maznodrošinātajām ģimenēm un senioriem, tāpēc bija īpašs prieks par kuplo apmeklējumu spēles laikā.

Pašā spēles sākumā aktīvāki bija mājinieki un tas atspoguļojās arī uz rezultāta tablo, pēc veiklas saspēles precīzu metienu izpilda Martins Lavrovs jau spēles 4. minūtē. Liepājnieki gan vairākumā perioda vidusdaļā svaru kausus līdzsvaro, kad ar precīzu un spēcīgu raidījumu Egils Kalns pārspēj Uldi Čalpu.

Otrajā trešdaļā dominē Kurbads hokejisti, bieži apdraudot Vadima Miščuka sargāto cietoksni. Mārtiņš Cipulis ātrā slidojumā saņem ripu un ar elegantu metienu vārtu augšējā stūrī izvirza vadībā Latvijas čempionus. Seko divas acīgas Martina Lavrova piespēles – vispirms precīzs ar tālšāvienu ir Toms Bluks, bet pēc mirkļa arī Edgars Brancis. Rezultāts ir 4:1 Kurbads labā. Perioda pēdējā minūtē liepājnieki vienus vārtus atgūst, un tas sola intrigu līdzjutējiem.

Kurbads iesāk ar sakārtotu spēli aizsardzībā, nedodot daudz bīstamu iespēju liepājnieku ātrajiem uzbrucējiem. Spēle gan kļūst daudz nervozāka, kad perioda vidusdaļā Valters Freijs rezultāta starpību samazina līdz minimumam. Kurbads bastions iztur vētrainos uzbrukumus – uzvara ar 4:3 un vieta finālā garantēta. Latvijas kausa fināls norisināsies 6. februārī Arēnā Rīga, kur finālā gaidīs principiālie pretinieki – hokeja klubs Mogo!

Bet nākamā spēle Kurbads hokejistiem paredzēta 9. janvārī, kad viesos tiks aizvadīta divcīņa ar Prizma hokejistiem.

 

Foto galerija ( 66 Foto )
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji