Kausa finālā uzvaru izrauj Mogo
07/02/2018
Kausa finālā uzvaru izrauj Mogo

Otrdienas vakars bija kārtējais saldais ēdiens Latvijas hokeja līdzjutējiem, jo Arēnā Rīga tika aizvadīts nesamierināmo sāncenšu duelis – HK Kurbads un HK Mogo. Intrigas bagātā spēlē, atspēlējoties no divu vārtu deficīta, pie Latvijas kausa tika Mogo komanda.

Pirmais periods ļoti veiksmīgi iesākās Kurbads hokejistiem, jo ar aktīvu spēli tika nopelnīta iespēja vairāk nekā minūti spēlēt lielajā skaitliskajā vairākumā, kuru arī izdodas realizēt, kad pēc veiksmīga rikošeta ripa nonāk pie Jura Upīša, kuram atliek tikai raidīt ripu tukšos vārtos. Arī pēc gūtiem vārtiem Kurbads turpina spēlēt aktīvāk. Pēc Mārča Zemberga reida uz Henrija Anča vārtiem, pirmais pie atlēkušās ripas ir Jānis Straupe, kurš panāk divu vārtu pārsvaru HK Kurbads.

Otrajā periodā risinās līdzīga spēle, kur abām komandām ir labas iespējas gūt vārtus, tomēr droši darbojas gan Uldis Čalpa, gan Henrijs Ančs. Perioda vidusdaļā Mārtiņš Porejs saņem 5 minūšu sodu un noraidījumu līdz spēles beigām par sitienu pretiniekam. Piecas minūtes vairākumā paver iespējas Mogo komandai aktivizēties. Pēc Mārtiņa Jakovļeva metiena ripa atsitas pret Jura Ziemiņa slidu un atrod ceļu vārtos. Pēc divām trešdaļām Kurbads komandai vairs tikai vienu vārtu pārsvars.

Noslēdzošajā periodā Mogo ātri atgūst arī līdzsvaru uz tablo – Juris Ziemiņš no aizvārtes ieraida ripu vārtos, un rezultāts kļūst 2:2. Trešais periods aizrit nervozā gaisotnē, tomēr nevienai komandai neizdodas svaru kausus nosvērt sev par labu – seko 20 minūšu papildlaiks.

Papildlaika sākumā Kurbadam ir iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr saspele nevedas. Arī pēc tam ir lieliskas iespējas izraut uzvaru, tomēr gavilē Mogo komanda – pēc Jāņa Ozoliņa piespēles no aizvārtes precīzs ir Vladimirs Mamonovs, ļaujot Mogo komandai trešo gadu pēc kārtas izcīnīt Latvijas kausu.

Par kausa finālspēles vērtīgāko spēlētāju Boba Hārtlija vērtējumā tiek atzīts Juris Ziemiņš, kura kontā divi vārti. Nākamā spēle HK Kurbads jau sestdien, plkst. 16:15 viesos pret Zemgale/LLU.

Foto galerija ( 38 Foto )
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji