Aizraujošā mačā gan uzvaram, gan neuzvaram Lida!
21/08/2019
Aizraujošā mačā gan uzvaram, gan neuzvaram Lida!

Otrdienas vakarā hokeja klubs Kurbads Baltkrievijā aizvadīja pārbaudes spēli ar Baltkrievijas spēcīgākās līgas komandu Lida. Spēle ritēja, kā pa šūpolēm, kā rezultātā pēc ierastās hokeja sistēmas HK Kurbads uzvarētu ar 6:5, tomēr tiesnesis bija izlēmis, ka 5 minūšu papildlaiks jānospēlē pilnībā, kā rezultātā tas noslēdzās ar rezultātu 7:7.

Spēles sākums veiksmīgāks padevās viesiem, kad Koba Jass no vārtu priekšas guva mača pirmos vārtus. Vairākas kļūdas aizsardzībā gan dod iespēju Lidas komandai ne tikai atspēlēties, bet iekrāt arī divu vārtu pārsvaru līdz pirmā perioda beigām.

Otrajā periodā Kurbads spēlē krietni organizētāk un pārliecinošāk par laukuma saimniekiem, izdodas arī gūt otros vārtus, kad pēc ilgstošas saspēles skaitliskajā vairākumā precīzs ir Ričards Birziņš. Pēdējais vārds periodā gan pieder Lidas komandai, no tuvas distances pārspējot Uldi Čalpu.

Kurbadam mača pēdējās 20 minūtēs jāsadeldē divu vārtu deficīts. Situācija sarežģījas vēl vairāk, kad mājinieki gūst arī piektos vārtus. Latvijas komanda metas uzbrukumā – vispirms no vārtu priekšas ir precīzs Jānis Straupe, divas minūtes līdz beigām Sandis Zolmanis, bet pēdējā minūtē, spēlējot mazākumā, neizšķirtu izrauj Krišjānis Rēdlihs.

Papildlaika sākumā Lauris Bajaruns gūst vārtus, kas normālā spēlē nozīmētu Kurbads uzvaru, tomēr tiesnesis pirms papildlaika sākuma bija paziņojis, ka tiks spēlētas visas piecas minūtes, neskatoties uz vārtu guvumiem. Lida spēj atbildēt ar precīzu raidījumu, panākot 6:6, Koba Jass sniedz atbildi – 7:6. Bet mājinieki vēlreiz spēj izlīdzināt.

Pēcspēles metienu sērijā Lida gūst divus vārtus, bet no Kurbads precīzs ir tikai Koba Jass.

Jau rīt 13:00 abas komandas tiksies atkārtoti.

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji