Emocijām bagāta Toma Hartmaņa atvadu spēle
07/08/2019
Emocijām bagāta Toma Hartmaņa atvadu spēle

Trešdienas vakarā Kurbads ledus hallē Kurbads komandas spēle pret VHL pērnās regulārās sezonas uzvarētājiem SKA-NEVA bija atvadu mačs ilggadējam komandas spēlētājam Tomam Hartmanim, ko sveikt bija ieradies kupls atbalstītāju skaits.

Spēles pirmo pusi mājinieki gan iesāka diezgan gausi, varēja just, ka šī ir pirmā sezonas spēle un ir manāms neliels apjumums laukumā, kur spēles ritējumu kontrolēja viesi no Sanktpēterburgas. Viesu ātrais temps liek Kurbads spēlētājiem pārkāpt noteikumus. Lai arī pirmais mazākums tiek izturēts, tam seko vēl vairāki, tai skaitā lielais sods Edgaram Brancim. Kurbads aizsardzība divas reizes neiztur un mača pirmajās 10 minūtes nokļūst iedzinējos ar 0:2. Turpinājumā spēles gaita izlīdzinās, tomēr rezultāts nemainās – 0:2 pēc pirmajām 20 minūtēm.

Tūlīt pēc perioda beigu sirēnas seko viena no vakara naglām – Toma Hartmaņa sacensība pret superenduro braucēju Andri Grīnfeldu viena apļa ātruma sacīkstēs.  Andris treniņos bija uzrādījis ļoti konkurētspējīgu laiku, tāpēc intriga saglabājās līdz pat starta mirklim. Diemžēl, Andris neveiksmīgi startē, dodot lielu handikapu jau startā Tomam, kurš spēj pārsvaru noturēt līdz galam un pierāda – hokeja laukumā hokejists ir ātrāks par motociklu!

Toma Hartmaņa panākuma iedvesmoti, Kurbads hokejisti krietni aktīvāk iesāk otro periodu. Aktīvais sniegums rezultējas ar vārtu guvumu – Krišjānis Rēdlihs solo reidā izlaužas cauri pretinieku aizsardzībai un ar metienu starp kājsargiem samazina rezultāta starpību. Tūlīt pat gan viesi atgūst divu vārtu pārsvaru. Pēdējais vārds periodā gan pieder Kurbads komandai – Juris Štāls ar acīgu piespēli atrod Tomu Hartmani, kurš ar precīzu metienu vārtu stūrī sarūpē lielisku dāvanu sev atvadu spēlē.

Trešajā periodā laukumā rit līdzīga spēle, un labas iespējas pamainīt spēles rezultātu ir abām komandām, tomēr skaitļi uz tablo nemainās – pamatlaikā minimālu uzvaru ar 3:2 izcīna SKA-NEVA hokejisti.

Pēcspēles metienu sērijā precīzāki ar 2:1 ir viesi, Kurbads komandas labā vienīgos vārtus gūstot Laurim Bajarunam.

Sirsnīga atmosfēra valda mača noslēgumā, kad uzrunas par Tomu saka gan viņa pirmais treneris Aleksandrs Cicurskis, gan kluba vadītājs Andis Pikāns, gan arī Toms pats, ģimenes un fanu atbalstīts.

Paldies, Tom, par šiem sešiem gadiem!

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji