Hokeja klubs “Kurbads” debitēs Igaunijas augstākajā hokeja līgā
19/08/2021
Hokeja klubs “Kurbads” debitēs Igaunijas augstākajā hokeja līgā

Šogad Igaunijas augstākās hokeja līgas dalībnieku pulku papildinās Latvijas hokeja klubs “Kurbads”, kas noslēdzis vienošanos un saņēmis apstiprinājumu dalībai Igaunijas Čempionātā. Divkārtējie Latvijas virslīgas čempioni, HK “Kurbads” būs pirmā Latvijas pārstāvētā komanda Igaunijas Hokeja federācijas organizētājā  “Coolbet Hockey league”.

Hokeja kluba „Kurbads“ komandas treneris Toms Bluks norāda, ka Igaunijas Čempionātā spēlētāju pamatsastāvu veidos jauniešu attīstības hokeja līgā (JAHL) spēlējošie spēlētāji. Igaunijas Čempionātā HK “Kurbads” jaunieši aizvadīs 20 regulārās sezonas spēles un daļa no šīm spēlēm norisināsies Rīgā,  “Kurbads” ledus hallē.

“JAHL spēlējošie puiši ir vecuma grupā, kurā jauniešiem ir nepieciešama spēļu prakse, lai spēlētāji veidotos par konkurētspējīgiem hokejistiem jauniešu un pieaugušo līmenī. Papildus spēļu prakse ne tikai sniegs pienesumu HK “Kurbads”, bet arī visam Latvijas hokejam. Šī starptautiskā pieredze nāks par labu jauniešu izlasēm un galu galā, nākotnē arī pieaugušo izlasei”, izvēli piedalīties Igaunijas augstākajā hokeja līgā skaidro komandas treneris Toms Bluks.

Kā atzīst komandas atbalstītāja automašīnu transporta un loģistikas uzņēmuma “Kurbads” vadītājs Andis Pikāns, tad uzņēmums priekšroku atbalstam sportā sniedz bērniem, jauniešiem un junioriem: “Viens no Starptautiskās hokeja federācijas  (IIHF) mērķiem ir attīstīt un popularizēt jauniešu hokeju visā pasaulē. Tāpēc ceram, ka “Kurbads” hokeja klubs ar savu dalību Igaunijas līgā palīdzēs mūsu reģiona jaunajiem hokejistiem integrēties starptautiskā līmenī, ko novērtēs gan Latvijas Hokeja federācija, gan Igaunijas Hokeja federācija.”

Augusta beigas un septembra sākums Latvijas hokeja faniem būs piesātināts – Ziemas Olimpisko spēļu kvalifikācijas turnīrs, sākums “Optibet Hokeja līgai” un Igaunijas augstākajai hokeja līgai “Coolbet Hockey League”, kurā pirmo reizi piedalīsies komanda no Latvijas. HK “Kurbads” dalību Igaunijas čempionātā atklās ar pārbaudes spēli pret igauņu čempioniem “HC Panter”. Tā norisināsies 4. septembrī plkst. 18:30, Igaunijas galvaspilsētā Tallinā.

 

 

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji