Mājās smaga uzvara pret HK Liepāja
25/09/2019
Mājās smaga uzvara pret HK Liepāja

Kurbads ledus hallē OHL čempionāta līderi uzņēma viesus no Kurzemes – hokeja klubu Liepāja. Līdzīgi kā citās sezonas spēlēs ar HK Kurbads dalību arī šis mačs bija intrigas bagāts, uzvaru HK Kurbads varēja svinēt tikai pēc soda metienu sērijas – 3:2.

Abas komandas nekautrējās spēlēt atklātu hokeju jau no paša sākuma. Ātrāki laukumā ir HK Kurbads, spiežot liepājniekus divreiz pārkāpt noteikumus, tomēr ar skaitliskā vairākuma izspēli nesokas, turklāt pārliecinoši darbojas viesu vārtsargs Māris Jučers. Perioda otrā pusē mazākumā jau jāaizstāvas Kurbads hokejistiem. Ar pirmo piegājienu liepājnieki ir sekmīgi – precīzs no vārtu priekšas ir Māris Diļevka.

Otrajā trešdaļā Kurbads pārņem spēles iniciatīvu un bieži apdraud Jučera vārtus, tomēr pašaizliedzīgā spēle un vārtsarga sniegums ļauj gūt tikai vienus vārtus. Spēles 35. minūtē pirmais pie atlēkušās ripas ir Mārtiņš Cipulis, gūstot vārtus un arī savu 200. punktu Latvijas čempionātā.

Intrigas pilns ir spēles noslēdzošais nogrieznis. Vispirms HK Kurbads vadībā izvirza Juris Upītis, ar viltīgu metienu pārspējot Māri Jučeru. Liepājnieki spēles pēdējās minūtēs spēlē ar sešiem laukuma spēlētājiem un šī taktika atmaksājas – pēc Māra Diļevkas piespēles no vārtu priekšas savus bijušos komandas biedrus soda Mārtiņš Oskars Freimanis – 2:2 un papildlaiks, kurā abas komandas tiek pie iespējām kļūt par mača uzvarētājiem, tomēr nepārspējami savos cietokšņos ir Uldis Čalpa un Māris Jučers.

Pēcspēles metienu sērija izvēršas par vienas komandas šovu -visus liepājnieku mēģinājumus neitralizē Uldis Čalpa, bet HK Kurbads rindās precīzi ir Edgars Brancis, Artūrs Logunovs un Juris Upītis.

Foto galerija ( 44 Foto )
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji