Pārsvars uz laukuma Kurbadam, bet uz tablo Mogo
24/01/2018
Pārsvars uz laukuma Kurbadam, bet uz tablo Mogo

Trešdienas vakarā Rīgas derbija kārtējā spēlē starp HK Kurbads un HK Mogo uzvaru ar rezultātu 4:2 svinēja viesi.

Līdz ar pirmo iemetienu ir skaidrs, ka abas komandas raksturā nevēlas piekāpties un notiek cīņa par katru laukuma centimetru. Tiesneši fiksē pārkāpumu Mārtiņam Porejam, bet Kurbads spēj sekmīgi darboties mazākumā un uzsākt spiedienu uz Henrija Anča vārtiem. Agresīva spēle vārtu priekšā noved pie diviem pārkāpumiem īsā laikā – mājiniekiem laba iespēja realizēt lielo skaitlisko vairākumu. Izspēle gan nesokas, Mogo spēlētāji atgriežas laukumā, bet spiediens turpinās – Sandis Zolmanis piespēlē Jānim Spruktam, kurš ar metienu vārtu tuvējā stūrī atklāj spēles rezultātu. Pēc pirmā perioda HK Kurbads vadībā ar vienu vārtu pārsvaru.

Otrajā trešdaļā Kurbads vērpj uzbrukuma virpuļus Mogo zonā, no visām iespējamām pozīcijām apdraudot Mogo vārtus. Veiksme gan ir Henrija Anča pusē, jo reizēm palīgā nāk arī vārtu konstrukcija. Īsā laika sprīdī Mogo spēj realizēt vairākumu, bet vēlāk minūtes laikā divreiz pārspēt Uldi Čalpu. Divreiz precīzs ir Miks Lipsbergs, bet vienreiz Andris Siksnis. Lai arī laukumā pārsvars mājiniekiem, tomēr tablo vēsta 1:3 par labu Mogo.

Trešajā periodā Kurbads turpina dominēt, kamēr Mogo veido disciplinētu aizsardzību un cenšas nosargāt rezultātu. Spēles liktenis lielā mērā tiek izšķirts 45. minūtē, kad pretuzbrukumā Vladimirs Mamonovs panāk jau 4:1. Pāris minūtes vēlāk Martins Lavrovs atgūst cerību mājiniekiem pēc lieliska solo reida. Kurbads uzbrūk daudz un bīstami, tomēr Mogo spēj noturēt vārtus neskartus un svin uzvaru ar 4:2.

Par mača labākajiem spēlētājiem tiek atzīti Martins Lavrovs un Henrijs Ančs, kurš atvairīja 34 no 36 Kurbads raidījumiem. Nākamais mačs jau sestdien, kad mājās uzņemsim HK Prizma.

Foto galerija ( 28 Foto )
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji