Tēraudlējēji no Šefīldas
13/11/2017
Tēraudlējēji no Šefīldas

Turpinām iepazīstināt ar mūsu pretiniekiem nedēļas nogalē gaidāmajā Kontinentālā kausa turnīrā – Šefīldas “Steelers”. EIHL jeb Anglijas hokeja līga ir čempionāts, kurā komandas rezultātu nosaka leģionāri no Ziemeļamerikas un Eiropas. Tieši lieliskais ārzemnieku (kanādiešu) sniegums pērn “Steelers” komandai ļāva ieņemt trešo vietu regulārajā čempionātā un triumfēt izslēgšanas spēlēs, kas nodrošināja tiesības spēlēt Kontinentālajā kausā.

Komanda dibināta 1991. gadā, kopš tā laika izcīnot deviņus čempiona titulus!

Tieši Anglijas komanda Notingemas “Panthers” pērn triumfēja Kontinentālā kausa izcīņā, šogad tieši tāds pats mērķis ir “Steelers” komandai.

“Ir pilnīgi skaidrs, ka angļi spēlēs agresīvu uzbrukuma hokeju, nekautrējoties no asumiem, provokācijām un arī rupjībām. Būs jāspēlē uzmanīgi no aizsardzības un jāķer viņi pretuzbrukumā. Izšķiroša nozīme spēles uzvarētāja noteikšanai var izrādīties spēle nevienādos sastāvos – angļi noraidīsies un viņi par to ir jāsoda,” saka HK “Kurbads” uzbrucējs Mārcis Zembergs, kurš 3 sezonas aizvadījis EIHL čempionātā.

Komandā, kas pērn cīnījās Čempionu līgā, toni nosaka kanādiešu uzbrucējs Džons Ārmstrongs, kurš 17 mačos atzīmējies ar 12 vārtiem un 9 rezultatīvām piespēlēm. Viņam piebalso kanādiešu uzbrucēji Levi Nelsons un Metjū Rojs, kā arī zviedrs Andreas Valdiks. Bez šiem jāatzīmē arī Tims Valless, Andrē Devo un Zeks Fičgeralds, kuriem kopā ir 133 NHL spēļu pieredze.

Neapšaubāms pirmais mūris komandā ir Ervīns Muštukovs, kurš pērn atgriezās Šefīldā pēc sešu gadu pārtraukuma. Šogad Ervīns Anglijas līgas mačos ar 92,3% atvairītiem metieniem vidēji spēlē ielaiž 2,24 ripas.

Lielbritānijas izlase pērn izcīnīja uzvaru 1. divīzijas B grupas Pasaules čempionātā, šogad nokļūstot tikai soli aiz elites divīzijas. Panākumu kaldināšanā liela loma bija arī 4 “Steelers” hokejistiem, kas sastāvā ir arī šogad. Aizsargi Bens Okonors un Deivids Filips, kā arī uzbrucēji Roberts Davds un Džonatans Filips nav klavieru nesēji arī klubā.

HK “Kurbads” ar angļu vienību spēlēs turnīra noslēdzošajā dienā, plkst. 14.00.

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji