Čempionu vārtos 18 ripas – “Kurbads” sāk ar divām uzvarām
10/10/2022
Čempionu vārtos 18 ripas – “Kurbads” sāk ar divām uzvarām
Ar divām uzvarām jauno Igaunijas “Coolbet” hokeja līgas sezonu sākuši HK “Kurbads” hokejisti, kas savā laukumā Rumbulā pārspēja aizvadītās sezonas čempionvienību Tartu “Valk 494”. Tieši šīs abas komandas pavasarī tikās finālsērijā, kurā pārāki bija Tartu hokejisti.
“Kurbads” starpsezonā nedaudz pamainīja sastāvu, taču komandas kodols saglabājās. Vicečempionu rindas atstāja vārtsargs Markuss Brants, aizsargs Patriks Seilis, kā arī uzbrucēji Matīss Bīriņš un Renārs Undelis, savukārt viens no treneriem Lauris Bajaruns hokejista karjeru šosezon turpina Vācijā.
“Kurbads” sastāvam pievienojās aizsargi Mārtiņš Špaks un Emīls Ginters, uzbrucēji Juliāns Misjus, Miks Lipsbergs, kurš pērn bija vien no līderiem Tartu kluba rindās, un “Optibet” hokeja līgas regulārās sezonas otrs rezultatīvākais spēlētājs Roberts Jekimovs (23+27), kā arī vārtsargi Otto Dimants un Fjodors Aganezovs.
Jaunās sezonas atklāšanas spēlē “Kurbads” bija pārāks ar 6:3. Jau spēles pirmajās minūtēs Mārtiņš Vītoliņš atklāja rezultātu, bet trīs minūšu laikā viesi atbildēja ar diviem vārtiem, no kuriem vieni pieredzējušā Alekseja Širokova rēķinā. Pēc neilga brīža precīzs bija Juliāns Misjus, un pēc spēlētām divdesmit minūtēm uz tablo bija neizšķirts.
Otrajā periodā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem. Vispirms Mārcis Zembergs panāca 3:2, bet nedaudz vēlāk viesi guva trešos vārtus. Līdz mača 50. minūtei uz tablo bija 3:3, bet, pateicoties Toma Hartmaņa, Itālo Milberga un Roberta Bindes precīziem metieniem, mājinieki spēja lauzt spēles gaitu un izcīnīt pirmo uzvaru sezonā. Viesi pa Ulda Čalpas vārtiem izdarīja 33 metienus, tikmēr “Kurbads” hokejisti Andreja Bonča – Brujeviča virzienā raidīja 59 metienus.
Dienu vēlāk abas komandas tikās vēlreiz, un arī šoreiz pie panākuma ar 12:3 tika laukuma saimnieki “Kurbads”. Jāteic, ka viesi Rīgā ieradās ar trīs maiņām un krietni citādāku sastāvu nekā tas bija pērnās sezonas laikā. Prom devušies pieredzējuši krievu hokejisti, bet sastāvs papildināts ar vairākiem latviešu spēlētājiem – brāļiem Maksimu un Alekseju Širokovu, Jāni Brakšu, Andreju Kostjuku, Alekseju Popovu, Ralfu Vjateru un Ņikitu Zantmanu.
Jau no spēles pirmajām minūtēm “Kurbads” parādīja, ka uzvara sestdien nebija nejaušība. Divi gūti vārti ļāva pirmo trešdaļu noslēgt sev par labu -2:0. Mača turpinājumā mājinieki spēlēja vēl apņēmīgāk un pēc nospēlētām 40 minūtēm bija vadībā ar 6:1, bet pēdējā nogrieznī guva vēl sešus vārtus, ielaižot tikai divus un galarezultātā sagraujot čempionus ar 12:3. Ar Hat – trick atzīmējās Mārtiņš Vītoliņš, divi vārti Mārča Zemberga, Toma Hartmaņa un Roberta Bindes rēķinā, bet pa reizei precīzi bija Roberts Jekimovs, Edgars Adamovičs un Dāvids Livšics. “Kurbads” rindās šoreiz vārtos stājās Arginto Milbergs, kurš atvairīja 29 pretinieku metienus.
Nākamo spēli “Kurbads” aizvadīs 15. oktobrī pulksten 19.15, kad savā laukumā tiksies ar Kohtla -Jarves “Everest”.
“Gaidījām, ka no pretinieku puses būs asa spēle. Rezultatīvā spēle atspoguļo mača gaitu, jo daudz nācās spēlēt gan vairākumā, gan mazākumā, taču tas mums nav nekas jauns. Mums ir nepieciešams uzlabot komandas spēli aizsardzībā, jo visi spēlētāji kopā ir atbildīgi par šo spēles elementu. Vasarā komandu atstāja vairāki spēlētāji un klāt nāca daži pieredzējuši hokejisti, taču kluba mērķis un vīzija nemainās – mēs vēlamies dot iespēju sevi apliecināt gados jaunajiem spēlētājiem, lai viņi varētu šeit augt. Tajā pašā laikā neizslēdzu iespēju, ka sezonas laikā mēs veiksim izmaiņas sastāvā un to papildināsim,” pēc aizvadītām divām spēlēm sacīja HK “Kurbads” galvenais treneris Toms Bluks.
Foto: Roman Koksarov
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji