Četras uzvaras un otrās zvaigznes tituls Milbergam
06/10/2023
Četras uzvaras un otrās zvaigznes tituls Milbergam

Četras uzvaras un otrās zvaigznes tituls Milbergam

HK “Kurbads” nule kā noslēdzis pirmo mēnesi “Optibet” hokeja līgā, septembra piecās spēlēs izcīnot četras uzvaras. Pārspēta tika Igaunijas spēcīgākā komanda Tallinas “Panter”, ambiciozā “Prizma”, pagarinājumā Latvijas čempionvienība “Zemgale/LBTU”, kā arī ar leģionariem papildinātā Kauņas “City”. Tikmēr vienīgais zaudējums piedzīvots izbraukumā pret “Mogo/LSPA”.

Septembris tika noslēgts tabulas otrajā vietā, priekšā palaižot tikai jelgavniekus. “Kurbads sniegumu novērtēja arī čempionāta rīkotāji un Latvijas Hokeja federācija, komandas vārtsargu Arginto Milbergu atzīstot par septembra otro spožāko zvaigzni. 20 gadus vecais Milbergs piecās spēlēs vidēji mačā ielaida 1,40 ripas, kā arī atvairīja 95,17 % pretinieku metienu.

“Pirmajās spēlēs nebijām saspēlējušies, bet ar katru nākamo spēli savu sniegumu uzlabojām. Labu sniegumu parādījām tieši pret spēcīgiem pretiniekiem, kas mums deva pārliecību pār saviem spēkiem. Vasarā ieguldījām lielu darbu, un tagad to var redzēt laukumā.

Varu izcelt spēli ar “Zemgale/LBTU”. Man šī spēle šķita interesanta, jo savā starpā tikās aizvadītās sezonas Igaunijas un Latvijas čempioni. OHL ir jāspēlē mazliet citādāk nekā Igaunijas čempionātā, jo pērn es varēju pats nedaudz vairāk eksperimentēt, bet šogad vados vairāk “pēc grāmatas”. Ar kluba ģenerālmenedžeri un vārtsargu treneri Deniju Romanovski starpsezonā piestrādājām pie daudzām niansēm. Denijs arī ir spēlējis Latvijas čempionātā, līdz ar to viņš varēja nodot nepieciešamo informāciju,” savu redzējumu par pirmo mēnesi OHL pastāstīja septembra otrās zvaigznes ieguvējs vārtsargs Arginto Milbergs.

Tikmēr “Kurbads” galvenais treneris Toms Bluks uzsvēra nepieciešamību strādāt pie fiziskās sagatavotības, lai sezonas turpinājumā puiši progresētu vēl vairāk.

“Zinājām, ka mūs gaida arī smagas spēles un viss nebūs tik vienkārši. Esam priecīgi par rezultātu, taču sniegums ir kā pa viļņiem. Daži caurumi un individuālās kļūdas ir aizsardzībā, taču ar to rēķinājāmies pirms sezonas, jo jāpierod pie OHL ātruma. Kopumā vēlos paslavēt puišus, jo esam ielikuši smagu darbu pirmssezonā. Ar komandas sniegumu septembrī esmu apmierināts, bet uzsvēršu, ka joprojām nerādam optimālo sniegumu. Turpināsim strādāt arī pie fiziskās sagatavotības, lai sezonas laikā spētu konkurēt ātrumā ar pretiniekiem, kā arī būtu labā formā pavasarī.

Mums ir pievienojies Edgars Ozoliņš. Skatīsimies, kā viņam veiksies. Daži aizsargi ir iedzīvojušies savainojumos, līdz ar to sastāvs katru brīdi var kļūt par īsu. Edgars var palīdzēt mums mazākumā, iesaistīties spēka spēlē, kā arī aizstāvēt komandas jaunos puišus,” uzsvēra Bluks.

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji