HK Kurbads papildlaikā izrauj uzvaru pār SKA-NEVA
09/08/2018
HK Kurbads papildlaikā izrauj uzvaru pār SKA-NEVA

Divkārtējie Latvijas čempioni hokeja klubs Kurbads šodien aizvadīja savu pirmo pārbaudes spēli, jaunajā sezonā, ar 3:2 pārspējot ļoti spēcīgo Sanktpēterburgas SKA-NEVA komandu, kas pērnsezon tikai VHL finālsērijā atzina Leonīda Tambijeva trenētās Sanktpēterburgas Dynamo komandas pārākumu.

Jau perioda ceturtajā minūtē pēc Jāņa Sprukta un Jura Upīša piespēlēm rezultātu no vārtu priekšas atklāja Artūrs Logunovs. Perioda turpinājumā teritoriālais pārsvars piederēja viesiem, tomēr Kurbads spēja veidot organizētu aizsardzību. Trešdaļas vidū SKA-NEVA hokejistiem padevās ātrs un precīzs pretuzbrukums, kurā izcēlās Vladislavs Tsitsura. Pēc nospēlētām 20 minūtēm kaujiniecisks neizšķirts – 1:1.

Otrajā periodā spēles gaita izlīdzinās – vārtu gūšanas pie abu komandu vārtiem nav daudz, un precīzi spēlē abu komandu vārtsargi Uldis Čalpa un Ņikita Lisenkovs. Sanktpēterburgas vienībai ir iespēja vairāk nekā minūti spēlēt lielajā skaitliskajā vairākumā, tomēr Kurbads aizsardzības līnija spēj tikt galā ar šo grūto pārbaudījumu. Perioda pēdējā minūtē viesi ilgstoši iespiež Latvijas čempionus aizsardzības zonā un spēj izvirzīties vadībā pēc Pāvela Kukštela metiena.

Trešajā periodā Kurbads ir tuvāk vārtu gūšanai nekā viesi, kas spēj atbildēt ar bīstamiem pretuzbrukumiem, tomēr noslēguma fāze nesekmējas. Nomainot Uldi Čalpu pret sesto laukuma spēlētāju Kurbads hokejistiem izdodas izlīdzināt rezultātu, kad precīzs ir Jānis Sprukts, ievedot spēli papildlaikā.

Papildlaikā komandas spēlē uzmanīgu hokeju, tomēr pozicionālu kļūdu pieļauj viesi, ļaujot Deividam Sarkanim izrauties vienatnē pret vārtsargu. Šajā duelī pārāks izrādās uzbrucējs. Pēc ilgstošas apspriede un video gola skatīšanās tiesneši lemj par labu Kurbadam – 3:2!

Kurbads rindās spēli aizvadīja arī Krišjānis Rēdlihs un Guntis Galviņš, kuri trenējas kopā ar komandu, gaidot piedāvājumus no ārzemju klubiem. Nākamo spēli HK Kurbads aizvadīs 15. augustā Kurbads ledus hallē pret HK Mogo.

Foto galerija ( 55 Foto )
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji