“Kurbads” bez zaudējumiem sasniedz sezonas vidu
28/11/2022
“Kurbads” bez zaudējumiem sasniedz sezonas vidu

Divreiz uzvarot Kohtla-Jarves “Viru Sputnik”, aizvadītās nedēļas nogalē uzvaru sēriju turpināja HK “Kurbads”. Igaunijas “Coolbet” hokeja līgā pērnās sezonas vicečempioni šosezon 12 spēlēs nav piedzīvojuši nevienu zaudējumu un atrodas tabulas pirmajā vietā.

 

Aizvadot divus mačus ar “Viru Sputnik”, “Kurbads” ir noslēdzis sezonas pirmo pusi, jo nospēlētas 12 no 24 spēlēm. Lai arī Igaunijas klubs atrodas čempionāta pēdējā vietā un nav izcīnījis nevienu panākumu, Rumbulā tas demonstrēja pieklājīgu un skatāmu spēli.

 

Sestdien “Kurbads” bija pārāks ar 5:2. Divus vārtus uzvarētāju rindās guva Juliāns Misjus, bet pa reizei precīzi bija Rihards Liģis, Edgars Adamovičs un Mārcis Zembergs. Vārtu drošība tika uzticēta Arginto Milbergam.

 

Svētdien dienas pirmajā pusē abas komandas aizvadīja otro savstarpējo spēli, un mājinieki izcīnīja uzvaru ar 3:1. “Kurbads” ilgu laiku atradās vadībā ar 2:0, bet trešajā periodā kļūda savā aizsardzības zonā ļāva viesiem samazināt rezultāta starpību un atjaunot nelielu intrigu. Taču Roberta Jekimova piruete un meistarība mača noslēdzošajā daļā laukuma saimniekiem atkal deva divu vārtu pārsvaru, kas no rokām vairs netika izlaists.

 

“Kurbads” rindās ar vārtu guvumiem vēl atzīmējās Juris Bērziņš un Juliāns Misjus, bet, tāpat kā dienu iepriekš, arī otrajā spēlē vārtus sargāja Arginto Milbergs.

 

“Uzskatu, ka labāko sniegumu līdz šim mēs parādījām spēlēs ar HS “Rīga”. Manuprāt, mūsu sekmīgo sniegumu var skaidrot ar to, ka mēs novērtējam visus pretiniekus, un, iespējams, tieši šī iemesla dēļ mēs neesam ne reizi paklupuši šosezon. Ja kāds pretinieks arī ir vājāks, mēs tik un tā to novērtējam,” par sezonas pirmo pusi sacīja aizsargs Edgars Adamovičs.

 

“Komandās, kuras atrodas tuvāk Krievijas robežai, ir manāms vecais Padomju laika hokejs. Tas ir mans viedoklis, kā es varu izskaidrot šo komandu spēles stilu ar labu slidošanu un daudzām piespēlēm. Mēs bieži vēlamies pretinieku “saraut gabalos” un iemest tukšos vārtos, taču uzskatu, ka jāspēlē vienkāršāk un biežāk jāmet pa vārtiem.

 

Es nebiju spēlējis septiņus gadus, bet pērn atgriezos hokejā. Esmu piestrādājis pie savas fiziskās formas un jūtu, ka vēlos vēl turpināt spēlēt. Paldies Tomam Blukam, kurš mani reanimēja hokejā. Lai spēlētu šādā līmenī, ir nepārtraukti sevi jāuztur formā. Man svarīgi ir uzkāpt uz velotrenažiera, kā arī pastrādāt ar svariem, bet skriet ceļgala savainojuma dēļ gan es izvairos,” uzsvēra pieredzējušais aizsargs.

 

Tikmēr uzbrucējs Mārtiņš Vītoliņš akcentēja komandas ieguldīto darbu vasarā, kā arī norādīja uz labu savstarpējo ķīmiju komandas biedru vidū.

 

“Neatceros, kad man karjerā ir bijušas 12 uzvaras pēc kārtas. Šogad mēs sezonai sagatavojāmies daudz nopietnāk nekā pirms gada, un jāatzīmē arī vairāku labu hokejistu pievienošanās. Uzskatu, ka vairāku apstākļu kopums mums ļauj tagad runāt par pozitīvu rezultātu sezonas pirmajā pusē,” sacīja uzbrucējs.

 

Foto: Roman Koksarov

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji