“Kurbads” divreiz pārspēj “Sputnik”, Hartmanim septiņu punktu spēle
13/12/2021
“Kurbads” divreiz pārspēj “Sputnik”, Hartmanim septiņu punktu spēle
Divas uzvaras pēc kārtas sestdien un svētdien Igaunijas “Coolbet” hokeja līgā (Eesti Hoki) izcīnīja HK Kurbads, kas savā laukumā pārspēja Viru Sputnik Kohtla-Järve komandu. Jāatzīmē, ka tāpat kā nedēļu iepriekš, arī šīs nedēļas pretinieks bija no Igaunijas pilsētas Kohtla-Jarves.
“Sputnik” klubs ir dibināts 2003. gadā, un tā lielākie panākumi ir gūti 2009. un 2012. gadā, kad tika izcīnīts valsts čempionāta sudrabs. Komandas vidējais vecums šosezon ir 19,6 gadi, bet sastāvu veido Igaunijas un Krievijas spēlētāji. Vecākais hokejists ir igaunis Vadims Bazura (33), bet pieteikumā atrodami arī vairāki piecpadsmit gadus veci spēlētāji. Septiņu komandu konkurencē Kohtla-Jarves klubs ar vienu uzvaru pamatlaikā atrodas 6. vietā.
Pimajā spēlē sestdien “Kurbads” izcīnīja panākumu ar 8:4. Mača rezultātu pirmā perioda 6. minūtē atklāja viesi, bet pēc divām minūtēm laukuma saimnieki panāca neizšķirtu 1:1, kad precīzs bija Mārcis Zembergs. Perioda vidū pirmo reizi mačā vadībā pēc Emīla Ločmeļa metiena izvirzījās “Kurbads”, taču pagāja nedaudz vairāk par trīs minūtēm, kad “Sputnik” līdzsvaroja rezultātu. Šie nebija pēdējie gūtie vārti pirmajā trešdaļā, jo atlikušajās piecās minūtēs “Kurbads” atbildēja ar vēl diviem precīziem metieniem. Vispirms 3:2 panāca Jēkabs Siliņš, bet neilgi pirms perioda beigām Emīls Masteiko – 4:2.
Arī otrajā trešdaļā laukuma saimnieki demonstrēja aktīvu spēli, “Sputnik” vārtsargu pārspējot vēl trīs reizes. 5. minūtē savus otros vārtus mačā guva Emīls Ločmelis, dodot “Kurbads” hokejistiem gana komfortablu pārsvaru 5:2, tomēr perioda vidū viesi rezultāta starpību samazināja. Nedaudz vēlāk ar precīziem metieniem atzīmējās Juris Bērziņš un pieredzējušais Edgars Adamovičs, ļaujot “Kurbads” pēc spēlētām 40 minūtēm atrasties vadībā ar 7:3.
Mača pēdējā nogrieznī scenārijs būtiski nemainījās, “Kurbads” vadību no rokām neizlaida. Perioda 6. minūtē Juris Bērziņš atzīmējās ar saviem otrajiem vārtiem spēlē un panāca graujošu rezultātu 8:3, bet četras minūtes pirms mača beigām “Sputnik” vienus vārtus atguva, samazinot starpību – 8:4.
“Kurbads” rindās vārtu drošība tika uzticēta Markusam Brantam, bet par labāko spēlētāju mājinieku sastāvā tika atzīts uzbrucējs Emīls Ločmelis, kuram divi gūti vārti.
Dienu vēlāk abas komandas tikās atkārtoti un arī šoreiz “Kurbads” apliecināja savu favorītu statusu, izcīnot vēl pārliecinošāku uzvaru ar 12:3.
Jau mačā pirmajā periodā “Kurbads” ielika pamatus savai otrajai uzvarai pēc kartas. Vispirms perioda sākumā Emīls Ločmelis īsā laikā ar diviem precīziem metieniem panāca 2:0, bet turpinājumā Dāvids Livšics, Jānis Puriņš un Roberts Binde panāca jau 5:0. Minūti vēlāk “Sputnik” guva savus pirmos vārtus spēlē un pēc pirmā perioda “Kurbads” piederēja četru vārtu pārsvars.
Otrajā periodā mājinieki turpināja savu pārsvaru palielināt. Vispirms 6:1 panāca Mārtiņš Vītoliņš, bet 17. minūtē Patriks Seilis guva septītos vārtus. Perioda izskaņā otro reizi mačā kapitulēja Uldis Čalpa, taču piecu vārtu pārsvars mājiniekiem pirms trešās trešdaļas ļāva mierīgi aizvadīt pēdējās divdesmit minūtes.
Trešais periods bija deja vu pirmajam, jo arī tajā “Kurbads” viesu vārtos sameta piecas ripas. Ar vārtu guvumiem izcēlās jubilārs Toms Hartmanis, Roberts Binde, Jānis Puriņš, Emīls Ločmelis un Matīss Bīriņš, bet “Sputnik” atbildēja ar vienu precīzu metienu.
Par mača labāko spēlētāju “Kurbads” rindās tika atzīts Toms Hartmanis, kurā rēķinā vieni gūti vārti un sešas piespēles, bet ar “Hat-trick” izcēlās Emīls Ločmelis.
“Vēlos pateikt puišiem paldies par divām izcīnītajām uzvarām, sagādājot pozitīvas emocijas komandai un arī treneriem. Pretinieks nebija tik spēcīgs kā nedēļu iepriekš, jo “Sputnik” komandā ir gados jaunāki spēlētāji, bet arī šādās spēlēs mēs varam uzlabot savu meistarību un piestrādāt pie skaitaliskā vairākuma realizācijas, kas pagaidām mums sagādā grūtības,” pēc mača atzina trīs vārtu autors Emīls Ločmelis.
Foto galerija ( 83 Foto )
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji