“Kurbads” divreiz testē HS “Rīga” jauno paaudzi
26/10/2022
“Kurbads” divreiz testē HS “Rīga” jauno paaudzi
Bez zaudējumiem Igaunijas “Coolbet” hokeja līgā turpina spēlēt HK “Kurbads”, kas ticis pie kārtējām uzvarām. Šoreiz “Kurbads” hokejisti Rīgā viesojās pie HS “Rīga” un izcīnīja divas uzvaras ar rezultātu 5:0 un 5:4 (pagarinājumā).
HS “Rīga” šī ir debijas sezona Igaunijas čempionātā. Kā pirms sezonas publiskajā telpā norādīja kluba galvenais treneris Oļegs Sorokins, klubs “Coolbet” hokeja līgā spēlēs ar jauktu sastāvu, kurā būs spēlētāji gan no Latvijas čempionāta, gan no Jaunatnes Attīstības hokeja līgas (JAHL).
Pirmajā mačā “Kurbads” vārtus sargāt uzticēja Arginto Milbergam, kurš ar saviem pienākumiem lieliski tika galā, atvairot visus 29 pretinieku metienus. Tikmēr mājinieku vārtos stājās Aksels Ozols, pa kura sargātajiem vārtiem tika izdarīti 42 metieni.
Pirmās trešdaļas 17. minūtē skaitliskajā vairākumā rezultātu atklāja Mārtiņš Vītoliņš, bet otrā perioda sākumā Dāvids Livšics panāca 2:0. Nedaudz vēlāk pēc neveiksmīga spēka paņēmiena lielo noraidījumu 5+20 nopelnīja Toms Hartmanis, taču mājinieki tāpat nespēja pārspēt Milbergu. Neliels “Kurbads” pārsvars saglabājās līdz 52. minūtei, kad 3:0 panāca Livšics, bet pēc neilga laika mazākumā ceturtos vārtus guva Vītoliņš. Punktu spēlei ar piektajiem gūtajiem vārtiem pielika Roberts Binde.
Pirmdien abas komandas tikās atkārtoti un šoreiz “Kurbads” svinēja uzvaru ar vienu vārtu starpību, tiekot pie panākuma pagarinājumā. HS “Rīga” vārtos atstāja Ozolu, kurš tika galā ar 26 pretinieka metieniem, savukārt Milberga vietā “Kurbads” vārtos stājās Uldis Čalpa, atvairot 30 metienus.
Pirmās divdesmit minūtes noslēdzās ar rezultātu 2:2, un arī pēc otrās trešdaļas saglabājās līdzsvars – 3:3. Mača pēdējā nogrieznī abas komandas guva vēl pa vieniem vārtiem, bet uzvaru pagarinājumā atnesa Roberta Jekimova precīzais metiens.
Uzvarētāju rindās ar vārtu guvumu atzīmējās Dāvids Livšics, Herberts Zeibots, Juliāns Misjus, Edgars Adamovičs un Roberts Jekimovs, savukārt zaudētājiem precīzi bija Dmitrijs Diļevka, Rauls Ladusāns, Valters Niedrajs un Rodions Boltramovics.
“Pirmajā spēlē parādījām labu sniegumu, kā arī veiksmīgu maču aizvadīja vārtsargs. Otrajā mačā lielai daļai spēlētāju tā bija trešā spēle trīs dienās, kas, iespējams, atstāja zināmu nogurumu. Pretinieks pamainīja taktiku un spēlēja ar lielu enerģiju. Viņi izanalizēja mūsu spēli un noskaņojās mačam ļoti nopietni. Paldies “Kurbads” puišiem, kuri abās spēlēs viens otru atbalstīja un dzina uz priekšu. Mēs ejam tālāk!” tā pēc kārtējām spēlēm čempionātā sacīja “Kurbads” kluba ģenerālmenedžeris Denijs Romanovskis.
“Kurbads” ar 12 punktiem sešās spēlēs ir čempionāta līderi, savukārt HS “Rīga” ar septiņiem punktiem astoņās spēlēs tabulā ieņem trešo vietu.
Nākamās spēles “Kurbads” aizvadīs izbraukumā, kad 4. un 5. novembrī Tallinā tiksies ar vietējo “Panter” komandu.
Foto: Roman Koksarov
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji