“Kurbads” finālsēriju noslēdz Tallinā un ceļ čempionu kausu
10/04/2023
“Kurbads” finālsēriju noslēdz Tallinā un ceļ čempionu kausu

Par Igaunijas “Coolbet” hokeja līgas uzvarētājiem aizvadītajā nedēļā kļuva HK “Kurbads”, kas izbraukumā Tallinā izcīnīja divas uzvaras, finālsērijā triumfējot ar 3-1. “Kurbads” hokejistiem šis ir pirmais čempiontituls ārpus Latvijas robežām.

“Kurbads” Tallinā pie “Panter” hokejistiem ierādās, kad rezultāts sērijā pēc aizvadītām divām spēlēm bija neizšķirts 1-1. Pirmajā spēlē Rumbulā “Kurbads” tika pie panākuma ar 4:2, savukārt otrajā mačā “Panter” revanšējās pagarinājumā, izcīnot uzvaru ar 4:3. Bija zināms, ka Rumbulā sērija atgriezīsies tikai tad, ja pēc mačiem Tallinā joprojām būs līdzsvars, taču tā nenotika, un “Kurbads” kausu pacēla Igaunijas galvaspilsētā.

Sērijas trešajā mačā viesi izcīnīja “sauso” uzvaru ar 3:0. Spēles pirmā trešdaļa noslēdzās bez vārtu guvumiem, bet otrā perioda 5. minūtē Kaspars Saulietis vairākumā no vārtu priekšas atklāja rezultātu. Pagāja piecas minūtes un “Kurbads” savu pārsvaru dubultoja. Precīzs vairākumā ar tālu metienu bija pieredzējušais aizsargs Edgars Adamovičs. Arī trešos vārtus viesi guva vairākumā, kad spēles 47. minūtē pie otrā precīzā vārtu guvuma tika Saulietis. Mača atlikušajā laikā rezultāts nemainījās, un “Kurbads” panākums deva pārsvaru arī sērijā. Divas rezultatīvas piespēles aizvadītajā mačā bija Robertam Jekimovam, savukārt pirmā “sausā” spēle šajā finālsērijā vārtsargam Arginto Milbergam.

Dienu vēlāk abas komandas aizvadīja sērijas ceturto spēli, kas izrādījās, bija arī pēdējā šajā sezonā. Aizraujošā duelī “Kurbads” izcīnīja uzvaru ar 3:2 un sērijā triumfēja ar 3-1.

Mača sākums gan nedaudz aizkavējās, jo iesildīšanās laikā pēc viena no mājinieku metieniem neizturēja ledus laukuma aizsargstikls. Līdzīgi kā sērijas trešajā spēlē, arī ceturtajā pirmā trešdaļa noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu. Rezultātu otrā perioda 3. minūtē ar metienu no asa leņķa atklāja Jekimovs, bet 14. minūtē mājinieki vairākumā pārspēja Milbergu, panākot 1:1. Trešā perioda vidū vadībā izvirzījās “Panter” hokejisti, bet trīs minūtes vēlāk Juliāns Misjus pēc lieliskas Jekimova piespēles vairākumā līdzsvaroja rezultātu. Šķita, ka uzvarētāja noteikšana varētu tikt noskaidrota pagarinājumā, tomēr tā nedomāja “Kurbads” hokejisti. Četras minūtes pirms trešā perioda beigām Toms Hartmanis ar Jekimovu noorganizēja pretuzbrukumu, kurā pēdējais no abiem jau kritienā raidīja atlēkušo ripu “Panter” vārtos. Gūtie vārti lika punktu ne tikai mačam, bet arī visai sērijai.

Jāpiebilst, ka “Kurbads” klubam šī bija otrā sezona Igaunijas čempionātā. Pērn debijas gadā “Kurbads” tika pie sudraba godalgām.

“Gāja smagāk, nekā šķita sākumā. Finālsērijas trešajā spēlē veicām izmaiņas vairākumā, un pretinieks tam nebija gatavs. Realizējām vairākumus, kas deva rezultātu. Savukārt pirms ceturtās spēles šķita, ka “Panter” būs padevušies, taču pretinieks cīnījās līdz beigām. Bija sajūta, ka “Panter” ļoti vēlas sēriju turpināt arī Rīgā. Es kā treneris vēlētos, lai arī jaunie dod pienesumu komandai svarīgos brīžos, bet hokeju laikam apmānīt nevar, un momentu realizācija uzgūlās uz pieredzējušo spēlētāju pleciem. Protams, ka jaunie spēlēja ar lielu atdevi un cīnījās, taču jāatzīst, ja nebūtu pieredzējušo hokejistu, mums klātos grūtāk. Arginto Milbergs savu darbu vārtos darīja labi, tādēļ mēs play-off laikā nekādus eksperimentus neveicām. Mums nācās veikt izmaiņas laukuma spēlētāju sastāvā, jo daži slimoja, citi spēlēja “uz špricēm”, savukārt Dāvids Livšics bija U-18 izlases rīcībā. Viss nebija tik vienkārši, kā no malas izskatījās,” pēc triumfa finālsērijā sacīja “Kurbads” galvenais treneris Toms Bluks.

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji