“Kurbads” gadu noslēdz ar divām uzvarām
20/12/2022
“Kurbads” gadu noslēdz ar divām uzvarām
Šī gada pēdējās divas spēles Igaunijas “Coolbet” hokeja līgā aizvadīja HK “Kurbads”, kas nedēļas nogalē viesojās Igaunijas pilsētā Kohtla-Jarve. “Kurbads” abās spēlēs izcīnīja uzvaru un pagarināja savu uzvarēto spēļu sēriju līdz 14 mačiem.
Sestdien “Kurbads” tikās ar vietējo “Everest” komandu, bet dienu vēlāk šajā pašā pilsētā pretī stājās “Viru Sputnik”. Ar abām komandām “Kurbads” jau šosezon bija ticies. Sezonas sākumā “Everest” divreiz tika pārspēts Rumbulā (4:0, 7:1), savukārt novembra beigās mājās tika izcīnītas divas uzvaras pār “Viru Sputnik” – 5:2 un 3:1.
Arī trešajā spēlē ar “Everest” pie uzvaras tika “Kurbads” hokejisti, svinot uzvaru ar 10:2. Viesi pa pretinieku vārtiem izdarīja 56 metienus, savukārt pa Arginto Milberga vārtiem mājinieki meta 19 reizes.
Ar precīziem raidījumiem uzvarētāju rindās atzīmējās Rihards Kovaļevskis, Roberts Jekimovs, Emīls Ločmelis, Artjoms Ņečepurenko, Mārcis Zembergs, Mārtiņš Vītoliņš, Rihards Liģis, Herberts Zeibots, Edgars Adamovičs un Mārtiņš Špaks.
Svētdien “Kurbads” tikās pret līgas pēdējā vietā esošo “Viru Sputnik” un sagrāva mājiniekus ar 13:0. Jāpiebilst, ka igauņi šajā sezonā nav tikuši pie panākuma.
Pirmajā periodā viesi ieguva divu vārtu pārsvaru, bet otrajā trešdaļā guva trīs vārtus, panākot 5:0. Mača pēdējā nogrieznī “Kurbads” bija precīzs vēl astoņas reizes, izcīnot graujošu uzvaru. Pie “sausās” uzvaras tika Uldis Čalpa, kurš atvairīja visus 19 pretinieku metienus.
Ar “Hat-trick” izcēlās Mārcis Zembergs, divreiz precīzs bija Toms Hartmanis un Rihards Liģis, bet pa vieniem vārtiem guva Roberts Jekimovs, Artjoms Ņečepurenko, Emīls Ločmelis, Mārtiņš Vītoliņš, Markus Krišāns un Emīls Masteiko.
“Sastāvā bija vairākas izmaiņas, jo daži spēlētāji ir traumēti, kā arī apslimuši, savukārt Dāvids Livšics ir pievienojies izlasei. Puiši nospēlēja labi, un saku paldies par ieguldīto darbu, jo šādās spēlēs varēja arī būt tā, ka spēlētāji laukumā tikai “atsit numuru”, taču puiši izpildīja visus norādījumus. Abos mačos uzspiedām savu spēli. Otrajā mačā pret “Viru Sputnik” Uldis Čalpa mūs vairākkārt glāba, bet, kad guvām jau septītos vārtus, pretinieks salūza. Ja kādi vārti viņiem iekristu, spēle varēja pagriezties citādāk. Labi sevi apliecināja gados jaunie hokejisti, un to redzu arī JAHL spēlēs, kad puiši laukumā darbojas pārliecinoši. Ja pērn jaunie spēlētāji vēl nenesa tik lielu pienesumu komandai, tad šosezon viņi ir guvuši lielāku pieredzi. Panākumu pamatā ir mūsu ieguldītais darbs sagatavošanās posmā, kā arī dažu spēlētāju pievienošanās komandai,” sacīja “Kurbads” galvenais treneris Toms Bluks.
“Kurbads” ar 28 punktiem 14 spēlēs ir čempionāta līderi. Nākamās spēles Igaunijas čempionātā klubam būs janvārī.
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji