“Kurbads” Narvā izcīna divas pārliecinošas uzvaras
18/10/2021
“Kurbads” Narvā izcīna divas pārliecinošas uzvaras

Igaunijas “Coolbet” hokeja čempionātā šajā nedēļas nogalē pie diviem panākumiem tika HK “Kurbads”, kas viesos sestdien ar 9:4 sagrāva “PSK Narva” hokejistus, bet dienu vēlāk otrajā mačā bija pārāki ar 7:4. Jāteic, ka abas komandas nesenā pagātnē tikās arī Kontinentālajā kausā, kad “Kurbads” savā laukumā Igaunijas čempionus uzvarēja ar 2:1. Tiesa, pēdējos gados Narvas klubs vadošās pozīcijas Igaunijas čempionātā ir zaudējis un šosezon sešās spēlēs nav izcīnījis nevienu uzvaru.

“Kurbads” hokejisti Igaunijas čempionātā spēles gan mājās, gan viesos aizvada brīvdienās, un šoreiz sezonas otrais izbraukums bija uz Igaunijas robežpilsētu pie Krievijas – Narvu. Iepriekšejā nedēļas nogalē “Kurbads” hokejisti savā laukumā divreiz bija pārāki pār Igaunijas čempioniem Tartu “Valk 494”.

Sestdienas spēlē pret Narvas komandu pirmās divdesmit minūtes noslēdzās ar bezvārtu neizšķirtu, mača otrajā periodā mājinieki izvirzījās vadībā ar 1:0, bet trešdaļas 13. minūtē viesi skaitliskajā vairākumā panāca 1:1. Trešdaļas pašās beigās “Kurbads” pazaudēja ripu uzbrukuma zonā un viesi pretuzbrukumā panāca 2:1.

Mača pēdējā trešdaļā bija kārtīgs gūto vārtu lietus, jo abas komandas kopā guva desmit vārtus. Vispirms viesi jau periodā sākumā panāca neizšķirtu, bet tad arī izvirzījās vadībā un turpināja palielināt savu pārsvaru. Perioda 12. minūtē “Kurbads” jau bija vadībā ar 6:2, mājinieki gan divus vārtus atguva, samazinot rezultāta starpību līdz 6:4, bet atlikušajā laikā ex Latvijas čempioni guva vēl trīs vārtus, svinot uzvaru ar 9:4.

“Kurbads” rindās ar trīs vārtu guvumiem atzīmējās Matīss Bīriņš, Dāvidam Livsičam divi vārti, bet vēl pa vieniem vārtiem guva Hārdijs Parādnieks, Mārcis Zembergs, Ņikita Švarjovs un Roberts Binde.

“Pirmais periods mums nebija veiksmīgs, bet tas skaidrojams ar to, ka ilgu laiku pavadījām ceļā. Bija izdevības gūt vārtus arī pirmajā periodā, taču tās neizmantojām un sākām pelnīt noraidījumus. Kopumā mūsu sniegums bija nestabils un vēlētos uzlabot spēles kvalitāti. Narvas hokejistiem meistarība ir zemāka nekā mums, taču laukumā viņi parādīja cīņassparu. Esam gandarīti par uzvaru, bet nākamajās spēlēs centīsimies uzlabot mūsu sniegumu,” pēc mača atzina “Kurbads” galvenais treneris Toms Bluks.

 

Svēdienas spēli pret Narvas komandu “Kurbads” iesāka aktīvāk un pēc spēlētām 20 minūtēm izvirzījās vadībā ar 2:1. Otrajā trešdaļā viesi nekautrējās aktīvi spēlēt uzbrukumā arī skaitliskajā mazākumā, bet perioda vidū ar metienu no zilās līnijas “Kurbads”vairākumā panāca 3:1. Drīzumā līdzīgā veidā tika gūti ceturtie vārti, bet perioda izskaņā mājiniekiem bija iespēja spēlēt pieciem pret trim, tomēr “Kurbads” lielo mazākumu izturēja.

Trešās trešdaļās sākumā pie lielā vairākuma nokļuva arī viesi, bet, kad laukumā atgriezās ceturtais spēlētājs, “Kurbads” realizēja viena vīra pārsvaru, panākot 5:1. Spēles turpinājumā Narvas hokejisti vairākkārt nopelnīja noraidījumus, kas viesiem ļāva spēlēt vairākumā, tomēr tikt pie vārtu guvuma neizdevās. Perioda vidū laukuma saimniekiem izdevās gūt otros vārtus, kad tika realizēts vairākums, bet nedaudz vēlāk mājinieki vairākuma laikā noņēma arī vārtsargu, sūtot laukumā sesto spēlētāju. Spēlējot formātā seši pret četri rezultāts nemainījās, tomēr gūt trešos vārtu izdevās vēlāk vienā no pretuzbrukumiem. “Kurbads” atbildēja ar vārtu guvumu, panākot 6:3, bet “PSK Narva” turpināja atspēlēties un mača izskaņā vairākumā guva ceturtos vārtus. Galavārds tomēr piederēja “Kurbads” hokejistiem, kuri septīto ripu pēdējā minūtē raidīja tukšos vārtos.

Svētdienas mačā ar Hat-trick uzvarētāju rindās izcēlās aizsargs Juris Bērziņš, divreiz precīzs bija cits aizsargs Patriks Seilis, bet pa reizei ar gūtiem vārtiem atzīmējās uzbrucēji Matīss Bīriņš un Ņikita Svarjovs.

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji