“Kurbads” Narvā noslēdz sēriju un sasniedz finālu
22/03/2023
“Kurbads” Narvā noslēdz sēriju un sasniedz finālu
HK “Kurbads” aizvadītās nedēļas nogalē otro gadu pēc kārtas sasniedza Igaunijas “Coolbet” hokeja līgas finālu, pusfināla sērijā ar 3-0 pārspējot “PSK Narva” hokejistus. Finālsērijas pirmās spēles nākamsestdien un svētdien, 1. un 2. aprīlī, norisināsies Rumbulas ledus hallē, bet par čempioniem kļūs klubs, kurš sērijā izcīnīs trīs uzvaras.
“Kurbads” uz Narvu devās ar divām izcīnītām uzvarām savā laukumā – 8:3 un 8:2, un izbraukumā atlika tikt pie viena panākuma, lai atkārtotu pērnās sezonas iespēto, proti, sasniegtu finālu. Tas arī viesiem izdevās. Uzvara ar 4:2 nodrošināja uzvaru visā sērijā ar 3-0.
 
Spēles pirmajā trešdaļā rezultātu atklāja “Kurbads” kapteinis Toms Hartmanis, savukārt otrajā ar diviem vārtiem atzīmējās Kaspars Saulietis, kā arī vēl vienu reizi Hartmanis. Pie rezultatīva metiena tika arī mājinieki, un pēc spēlētām 40 minūtēm viesi bija vadībā ar 4:1. Trešajā periodā Narvas hokejisti guva vienus vārtus un rezultāta starpību samazināja, taču vēl vairāk pietuvoties “Kurbads” hokejistiem nespēja.
 
Par mača labāko spēlētāju “Kurbads” rindās tika atzīts vārtsargs Uldis Čalpa, kurš atvairīja 19 pretinieku metienus. Čalpam šī bija pirmā spēle šajā pusfināla sērijā.
Finālā “Kurbads” hokejisti tiksies ar Tallinas “Panter” klubu, kas pusfinālā ar 3-1 pārspēja pēdējo četru sezonu Igaunijas čempionvienību Tartu “Valk 494”. “Kurbads” hokejisti regulārajā sezonā ar “Panter” hokejistiem tikās četras reizes, tiekot pie panākuma visos mačos.
 
“Jāteic, ka mūsu sniegums nebija īpaši labs, jo puiši jau bija noskaņojušies, ka tik un tā viegli uzvarēs. Mums ir jāspēlē kvalitatīvāk. Šis solis ir sperts, un esam finālā. Paskatīsimies, kā Tallinas klubs aizvadīja pusfinālu, jo esmu pārliecināts, ka arī pretinieks pētīs mūsu spēles pusfinālā. Jāsagatavojas, lai ir arī kāds pārsteigums pretiniekam. Domāju, ka finālā būs ātrs un interesants hokejs. Tallinas komanda spēlē fizisku spēli, daudz trenējas, un domāju, ka no visiem iespējamiem pretiniekiem šis skatītājiem ir pats interesantākais,” pēc iekļūšanas finālā sacīja “Kurbads” galvenais treneris Toms Bluks.
 
Foto: Elis Kazimova
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji