“Kurbads” Narvā pagarina uzvarēto spēļu sēriju
21/11/2022
“Kurbads” Narvā pagarina uzvarēto spēļu sēriju

Bez zaudējumiem Igaunijas “Coolbet” hokeja līgā joprojām turpina spēlēt HK “Kurbads”, kas aizvadītajās brīvdienās mēroja ceļu uz Igaunijas robežpilsētu pie Krievijas – Narvu. Rīdzinieki aizvadīja divas spēles un abās izcīnīja uzvaru.

Abas komandas līdz šim savā starpā šosezon nebija tikušās, un jau pirmajā mačā viesi apliecināja savu meistarību, izcīnot uzvaru ar 7:1. “Kurbads” vārtu drošību uzticēja Uldim Čalpam, pa kura vārtiem tika izdarīti 33 metieni, savukārt mājiniekiem vārtos stājās abi spēlei pieteiktie vārtsargi – Danils Sepenens un Staņislavs Bazutovs. Viesi izdarīja 47 metienus pa “PSK Narva” vārtiem.

“Kurbads” stabilus pamatus uzvarai ielika jau pirmajā trešdaļā, kad panāca 3:0, bet mača otrajā periodā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem. Trešajā periodā “Kurbads” vēl vairāk palielināja savu pārsvaru, galarezultātā sagraujot Narvas komandu ar 7:1.

Ar trīs gūtiem vārtiem uzvarētāju sastāvā izcēlās Roberts Jekimovs un Dāvids Livšics, savukārt vieni gūti vārti Edgara Adamoviča rēķinā.

Dienu vēlāk “Kurbads” vēlreiz sagrāva Narvas hokejistus, taču šoreiz jau krietni iespaidīgāk, tiekot pie panākuma ar rezultātu 13:2. Ulda Čalpas vietā vārtos stājās Fjodors Aganezovs, kuram nācās tikt galā ar 13 pretinieku metieniem, savukārt līgas līderi “Kurbads” hokejisti izdarīja piecreiz vairāk metienu – 64.

Līdzīgi kā pirmajā spēlē, arī otrajā mačā “Kurbads” aktīvi iesāka pirmo trešdaļu un pretinieku vārtos iemeta piecas ripas. Otrajā periodā turpinājās viesu ofensīva un sekoja vēl seši gūti vārti, bet atlikušajās divdesmit minūtēs divreiz kapitulēja gan laukuma saimnieki, gan viesi.

Ar četriem gūtiem vārtiem šajā spēlē atzīmējās Dāvids Livšics, trīs gūti vārti Robertam Jekimovam, divreiz precīzs bija Juliāns Misjus, bet pa reizei Mārtiņš Špaks, Edgars Adamovičs, Emīls Ločmelis un Jēkabs Siliņš.

Līgas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā pirmajā vietā ar 25 punktiem (10+15) ir Roberts Jekimovs, savukārt trešais ar četriem gūtiem vārtiem un 15 piespēlēm ir Toms Hartmanis.

Nākamās divas spēles “Kurbads” aizvadīs savā laukumā, kad 26. un 27. novembrī tiksies ar Kohtla-Jarves “Viru Sputnik” hokejistiem.

“Zinājām, ko gaidīt no pretiniekiem, jo pērn mums grūti gāja izbraukumā pie viņiem. Abām spēlēm labi noskaņojāmies, kā arī veiksmīgi nospēlējām vairākumā. Tāpat daži spēlētāji individuāli nospēlēja ļoti sekmīgi, kas mums palīdzēja tikt pie uzvarām. Rezultāts ļāva mums spēlēt brīvi un komfortabli. Narvas komandā ir vairāki gados jauni hokejisti, kuri nākotnē varētu aizstāt esošo paaudzi un progresēt. Savai individuālajai statistikai līdzi nesekoju, jo man interesē tikai komandas punkti turnīra tabulā un galarezultāts sezonas izskaņā,” par komandas sniegumu un savu statistiku sacīja viens no “Kurbads” pieredzējušākajiem hokejistiem Toms Hartmanis.

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji