“Kurbads” no Tallinas vēlreiz atgriežas ar uzvaru
08/11/2021
“Kurbads” no Tallinas vēlreiz atgriežas ar uzvaru

Pie piektā panākuma pēc kārtas Igaunijas “Coolbet” hokeja līgā tika HK “Kurbads”, kas Tallinā ar rezultātu 5:2 pārspēja vietējo komandu “Vipers”. Uzvarētāju rindās ar diviem vārtu guvumiem izcēlās Mārtiņš Vītoliņš, savukārt vārtu drošība šajā mačā tika uzticēta 18 gadus vecajam Arginto Milbergam.

“Kurbads” hokejistiem šis bija otrais izbraukums pēc kārtas uz Igaunijas galvaspilsētu, jo pirms nedēļas turnīra līderi Tallinā tikās ar citu šīs pilsētas klubu “Panter”. “Vipers” hokejisti tabulā ieņem ceturto vietu, līdz ar to “Kurbads” vismaz nomināli tika uzskatīts par spēles favorītu.

Rezultātu pirmā perioda 7. minūtē atklāja viesi, kad precīzs bija Mārtiņš Vītoliņš. Šie arī bija vienīgie vārti šajā trešdaļā. Otrajā periodā “Kurbads” savu pārsvaru palielināja, gūsto vēl četrus vārtus. Vispirms periodā sākumā Edgars Ralovecs panāca 2:0, četras minūtes vēlāk Toms Bārens vairākumā guva trešos vārtus, bet 13. minūtē Dāvids Livšics un vēlreiz Mārtiņš Vītoliņš minūtes laikā arī vairākumā viesiem jau deva ļoti solīdu pārsvaru – 5:0.

Laukuma saimniekiem tomēr izdevās rezultāta starpību samazināt, kad trešā periodā 6. minūtē Aleksejs Šantika vairākumā guva pirmos vārtus, bet 17. minūtē Maksims Borovikovs mazākumā “Vipers” komandas otros. “Kurbads” iekrāto pārsvaru neizsēja un izcīnīja uzvaru ar 5:2.

“Spēli iesākām labi, taču varēja just, ka mačā sākumā puiši nebija pamodušies, ko ietekmēja pavadītais laiks ceļā uz Tallinu. Spēlējām kvalitatīvu hokeju, taču nespējām realizēt savus momentus, tāpēc pirmājās divdesmit minūtēs guvām tikai vienus vārtus.  Otrajā periodā jau pilnībā kontrolējām cīņas gaitu un ieguvām piecu vārtu pārsvaru, bet trešajā trešdaļā nopelnītie noraidījumi ļāva pretiniekam izmantot savas vārtu gūšanas iespējas. Spēles izskaņā varējām nospēlēt veiksmīgāk, taču kopumā par pašatdevi es puišiem neko pārmest nevaru,” pēc mača izteicās “Kurbads” galvenais treneris Toms Bluks.

Turnīra tabulā “Kurbads” ar 12 punktiem septiņās spēlēs ieņem pirmo vietu. 13. un 14. novembrī “Coolbet” līgas paredzētās spēles “Kurbads” ledus hallē ir pārceltas, līdz ar to “Kurbads” ar kādu no Igaunijas klubiem šajā nedēļas nogalē plāno aizvadīt spēles izbraukumā.

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji