“Kurbads” noslēdz regulāro sezonu un iesildās pusfinālam
06/03/2023
“Kurbads” noslēdz regulāro sezonu un iesildās pusfinālam
Aizvadītās nedēļas nogalē Rumbulā Igaunijas “Coolbet” hokeja līgas regulārās sezonas pēdējās divas spēles aizvadīja HK “Kurbads”, kas izcīnīja divas uzvaras pār “PSK Narva” hokejistiem. Jau šo sestdien un svētdien “Kurbads” savā laukumā uzsāks play-off izcīņu.
 
“Kurbads” pirms abām cīņām bija jau nodrošinājis pirmo vietu tabulā, līdz ar to abu maču rezultāts pret Narvas hokejistiem laukuma saimniekiem nekādas izmaiņas turnīra tabulā nedeva. Turpretim Narvas hokejistiem situācija bija citādāka – uzvaru gadījumā Rumbulā klubs varēja no ceturtās pozīcijas pakāpties uz trešo un izvairīties no tikšanās pusfinālā ar līderiem “Kurbads”, taču šis scenārijs nepiepildījās.
Abu klubu duelis aizvadītajā nedēļā bija interesants tieši ar to, ka šie abi pretinieki, visticamāk, tiksies izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā. Pēc otrās spēles svētdien to jau varēja apgalvot pavisam droši.
 
Pirmajā spēlē “Kurbads” bija pārāks ar 4:1. Uzvarētājiem divus vārtus guva Juliāns Misjus, bet pa reizei precīzi bija Mārtiņš Špaks un Emīls Ūdris. Tikmēr vārtos lielisks bija Arginto Milbergs, kurš atvairīja 16 pretinieku metienus. Pirmo spēli šosezon “Kurbads” rindās aizvadīja pieredzējušais aizsargs Jēkabs Rēdlihs, kurš jau ilgāku laiku bija iesaistīts komandas treniņprocesā, lai labāk sagatavotos izslēgšanas spēlēm.
 
Šajā mačā mājinieki pirmajā trešdaļā ieguva divu vārtu pārsvaru, kas saglabājās līdz spēles 45. minūtei, kad sekoja 3:0. Viesi gan pēc īsa brīža vienus vārtus atguva, bet jau mirkli vēlāk “Kurbads” guva ceturtos vārtus, svinot arī uzvaru spēlē.
Dienu vēlāk abas komandas tikās atkārtoti, un šoreiz laukuma saimnieki Narvas hokejistus sagrāva ar 10:0. Liels bija arī mājinieku pārsvars izdarītajos metienos – 77 pret 19. Pirmais periods noslēdzās ar 2:0, otrajā trešdaļā “Kurbads” guva trešos vārtus, bet spēles atlikušajā laikā mājinieki pretinieku vārtos sabēra vēl septiņas ripas, noslēdzot ar pārliecinošu uzvaru ne tikai spēli, bet arī regulāro sezonu. Uzvarētājiem ar Hat-trick izcēlās Dāvids Livšics, bet pa reizei precīzi bija Juliāns Misjus, Emīls Ločmelis, Toms Hartmanis, Rihards Liģis, Andrejs Kostjuks, Edgars Adamovičs un Roberts Binde. Par vārtu drošību šajā mačā parūpējās Arginto Milbergs un Oto Dimants.
 
“Kurbads” regulāro sezonu ar 46 punktiem noslēdza pirmajā vietā, savukārt “PSK Narva” ar 22 punktiem ierindojās ceturtajā pozīcijā. Abu komandu pusfināla pirmās divas spēles šo sestdien un svētdien norisināsies “Kurbads” ledus hallē.
“Jūtos labi. Man pat šķita, ka būs nedaudz grūtāk atgriezties uz ledus, taču par manu sniegumu jāprasa trenerim. Prieks, ka varu puišiem palīdzēt. Cenšos uzturēt sevi labā formā, lai es būtu arī kā piemērs “Kurbads” jaunajai paaudzei,” pēc mača atzina aizsargs Jēkabs Rēdlihs, kurš vienlaicīgi arī izbauda būšanu kopā ar saviem vienaudžiem Igaunijas čempionātā.
 
“Šīs spēles mums bija kā laba sagatavošanās pirms gaidāmās play-off izcīņas. Uzskatu, ka varam cīnīties ar “Kurbads” hokejistiem. Mums ir jāuzlabo sava spēle skaitliskajā vairākumā. Mūsu mērķis bija iekļūt izslēgšanas spēlēs, ko arī paveicām, bet play-off mačos skatīsimies, kādas kārtis būs mūsu rokās. Nemāku pateikt, kāda būs kluba nākotne, bet kopumā Narvā daudz jauniešu trenējas hokejā. Tiesa gan, šeit Rīgā situācija ir nedaudz labākā līmenī nekā pie mums. Manuprāt, spēles katru gadu paliek interesantākas, bet būtu nepieciešams aktualizēt jautājumu par televīzijas translācijām, kas līgai noteikti nāktu par labu,” izteicās “PSK Narva” galvenais treneris Iļja Iļjins.
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji