“Kurbads” revanšējas “Panter” un izvirzās čempionāta vadībā
31/10/2021
“Kurbads” revanšējas “Panter” un izvirzās čempionāta vadībā

Igaunijas “Coolbet” hokeja čempionātā uzvaru izbraukumā guva HK “Kurbads”, kas Talllinā ar 4:2 pārspēja vietējos “Panter” hokejistus. “Kurbads” revanšējās par sezonas sākumā piedzīvoto neveiksmi, kad ”Pantēras” bija pārākas ar 5:2. Gūtais panākums “Kurbads” hokejistiem ļāva izvirzīties tabulas līderpozīcijās.

Aizvadītajā mačā rezultātu pirmie atklāja laukuma saimnieki, kad pirmās trešdaļas vidū Uldi Čalpu pārspēja Iļja Uruševs, taču trešdaļas izskaņā “Kurbads” pēc Toma Bārena precīza metiena rezultātu līdzsvaroja – 1:1. Otrā perioda 13. minūtē Mārcis Zembergs vadībā izvirzīja viesus un pēc nospēlētām 40 minūtēm “Kurbads” piederēja minimāls pārsvars. Jāpiemin, ka otrā perioda sākumā dūres izvicināja augumā raženais igauņu aizsargs Saveli Novikovs un 16 gadus vecais “Kurbads” hokejists Dāvids Livsičs, kurš pēc grūdiena apmalē aizstāvēja savu komandas biedru. Tiesneši abus noraidīja līdz spēles beigām.

Mača pēdējā nogrieznī “Kurbads” izdevās savu pārsvaru palielināt, kad 51. minūtē precīzs bija Matīss Bīriņš, taču laukuma saimnieki pēc nepilnām trīs minūtēm rezultāta starpību samazināja. Spēles turpinājumā “Panter” hokejisti izmantoja arī 30 sekunžu pārtaukumu, lai noņemtu vārtsargu un sūtītu laukumā sesto spēlētāju, tomēr šāds scenārijs šoreiz palīdzēja viesiem, kad spēles pēdējā minūtē Emīls Masteiko raidīja ripu tukšos vārtos, panākdams 4:2.

“Kurbads” rindās par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Uldis Čalpa, pa kura vārtiem tika izdarīti 43 metieni.

“Spēle bija grūta, tajā bija daudz divcīņu. “Panter” komanda ir viena no labākajām Igaunijas vienībām, kura spēlē organizētu hokeju, un spēlētājiem ir laba fiziskā sagatavotība. Esam priecīgi, ka spējām revanšēties un izcīnīt svarīgu uzvaru,” tā pēc spēles izteicās “Kurbads” galvenais treneris Toms Bluks.

“Kurbads” ar 10 punktiem sešās aizvadītās spēlēs tabulā ieņem pirmo vietu, bet “Panter” hokejisti ar astoņiem punktiem atrodas otrajā vietā.

Nākamo spēli “Kurbads” aizvadīs 7. novembī, kad Igaunijas galvaspilsētā tiksies ar “Vipers” hokejistiem.

Foto galerija ( 21 Foto )
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji