“Kurbads” turpina uzvaru sēriju Tartu
06/02/2023
“Kurbads” turpina uzvaru sēriju Tartu

Aizvadītajās brīvdienās savu uzvaru sēriju Igaunijas “Coolbet” hokeja līgā turpināja HK “Kurbads”, kas viesojās pie pērnās sezonas čempioniem Tartu “Valk 494”. Tāpat kā sezonas sākumā oktobrī, arī šoreiz pie divām uzvarām tika “Kurbads”, pagarinot savu uzvaru sēriju līdz 19 spēlēm.

Tartu klubs šosezon pamainījis savu sastāvu. Prom devušies pieredzējuši krievu hokejisti, bet sastāvs papildināts ar vairākiem latviešu spēlētājiem, starp kuriem ir hokeja aprindās dzirdēti vārdi, kā, piemēram, brāļi Aleksejs un Maksims Širokovi, Māris Jass un pieredzējušais vārtsargs Ervīns Muštukovs. Tikmēr “Kurbads” sastāvā jāizceļ uzbrucējs Kaspars Saulietis, kuram pēc ilgāka pārtraukuma šī bija atgriešanās hokejā un debija “Kurbads” klubā.

Pirmajā izbraukuma spēlē “Kurbads” bija pārāks ar 5:2, un ar pirmajiem vārtiem sezonā atzīmējās Emīls Ginters un Emīls Ūdris. Emīlam Ūdrim šajā spēlē arī trīs rezultatīvas piespēles. Vēl ar vārtu guvumiem izcēlās Roberts Jekimovs, Toms Hartmanis un Rihards Liģis. Viesu rindās par labāko spēlētāju tika atzīts vārtsargs Arginto Milbergs, pa kura vārtiem mājinieki izdarīja 33 metienus.

Dienu vēlāk “Kurbads” ar Tartu hokejistiem tikās atkārtoti, un arī šoreiz svinēja uzvaru ar 4:2. Pirmie rezultātu spēles sākumā atklāja viesi, bet pirmā perioda vidū laukuma saimnieki panāca 1:1. Mirkli vēlāk “Kurbads” atjaunoja vadību, taču īsi pirms pārtraukuma mājinieki vēlreiz izlīdzināja rezultātu – 2:2. Otrajā periodā “Kurbads” guva trešos vārtus, bet mača pēdējā nogrieznī ceturtos, tiekot pie ceturtās uzvaras savstarpējā duelī šosezon. Uzvarētāju rindās ar diviem vārtiem izcēlās Roberts Jekimovs, bet pa vienam vārtu guvumam Emīlam Ūdrim un debitantam Kasparam Saulietim. Trīs rezultatīvas piespēles Toma Hartmaņa rēķinā. Tāpat kā dienu iepriekš, arī otrajā mačā labu sniegumu vārtos demonstrēja Arginto Milbergs, atvairot 29 pretinieku metienus.

“Tartu ieradāmies ne gluži optimālajā sastāvā. Mums jāpierod pie mājinieku laukuma īpatnībām, jo šajā hallē ir ļoti karsts un grūti spēlēt. “Valk 494” spēlē agresīvu un brīžiem rupju hokeju, lai mūs izsistu no ritma un neļautu spēlēt mūsu spēli, taču mūs tas neietekmē. Bija situācijas, kad puiši “iekrita” uz laukuma saimnieku provokācijām, taču mačos ar Tartu komandu mēs esam gatavi šādam hokejam. Jāatzīmē, ka “Kurbads” puišiem ir raksturs. Kopumā esmu gandarīts ar parādīto sniegumu, un ļoti labi, ka pēc ilgāka laika aizvadījām divas spēles ar līdzvērtīgu pretinieku. Kaspars Saulietis savā debijā atstāja labu iespaidu, palīdzēja komandai, iesaistījās spēka divcīņās, kā arī guva vārtus, taču var just, ka Kasparam vēl nepieciešams laiks, lai sasniegtu optimālu fizisko formu. Brīdī, kad uzbrucējs būs labākā formā, viņš būs ļoti labs palīgs komandai,” atzina “Kurbads” galvenais treneris Toms Bluks.

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji