“Kurbads” uz trešo spēli Narvā dosies ar divām uzvarām
14/03/2023
“Kurbads” uz trešo spēli Narvā dosies ar divām uzvarām

HK “Kurbads” aizvadītās nedēļas nogalē ar divām uzvarām iesāka Igaunijas “Coolbet” hokeja līgas pusfinālu, savā laukumā Rumbulā pārspējot “PSK Narva” hokejistus. Jau šo sestdien abas vienības Narvā aizvadīs sērijas trešo spēli.

“Kurbads” Narvas hokejistus Rumbulā uzņēma otro nedēļu pēc kārtas, jo tieši pirms nedēļas abas komandas aizvadīja regulārās sezonas noslēdzošās spēles. Lai arī tajās laukuma saimnieki izcīnīja pārliecinošas uzvaras, play-off mačos spēlētāju atbildība un atmosfēra laukumā ne tuvu nav salīdzināma ar regulāro sezonu.

Pirmajā pusfināla spēlē “Kurbads” izcīnīja uzvaru ar 8:3. Viesi jau 61. sekundē atklāja mača rezultātu, bet 14. minūtē skaitliskajā vairākumā panāca 2:0. Pirmā trešdaļa gan šādi nenoslēdzās, jo atlikušajā laikā laukuma saimnieki panāca neizšķirtu. Mača otrajā periodā “Kurbads” arvien biežāk sāka apdraudēt pretinieku vārtus, kas deva augļus. Trīs gūti vārti, un pēc spēlētām 40 minūtēm mājinieki bija vadībā ar 5:2.

Arī trešais periods pagāja “Kurbads” zīmē. Pateicoties sekmīgai Arginto Milberga spēlei vārtos un nepiekāpīgai cīņai pretinieku vārtu priekšā, laukuma saimnieki savu pārsvaru palielināja, gūstot vēl trīs vārtus. Jāuzteic pieredzējušā uzbrucēja Kaspara Saulieša spēle, kurš mača pēdējā nogrieznī atzīmējās ar diviem gūtiem vārtiem.

“Kurbads” rindās ar vārtu guvumiem izcēlās Roberts Jekimovs, Hārdijs Parādnieks, Andrejs Kostjuks, Mārcis Zembergs, bet divreiz precīzs bija Rihards Liģis un jau pieminētais Kaspars Saulietis.

Dienu vēlāk “Kurbads” Narvas hokejistus uzvarēja ar 8:2, sērijā līdz trīs uzvarām panākot 2-0. Jau pirmajā periodā “Kurbads” guva piecus bezatbildes vārtus un ielika pamatus uzvarai. Otrajā trešdaļā abas komandas guva pa diviem vārtiem, ejot pārtraukumā ar rezultātu 7:2, bet trešajā periodā, gūstot vēl vienus vārtus, mājinieki savu pārsvaru palielināja. Uzvarētājiem ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās Juliāns Misjus, bet pa reizei precīzi bija Emīls Ločmelis, Emīls Ūdris, Toms Hartmanis, Jēkabs Siliņš, Edgars Adamovičs un Mārcis Zembergs.

18. martā abas komandas Narvā aizvadīs sērijas trešo spēli, bet, ja būs nepieciešama arī ceturtā, tā dienu vēlāk norisināsies turpat.

“Pirmajā spēlē izvirzījāmies vadībā ar 2:0, bet laikam paši nenoticējām, ka varam uzvarēt. Neilgi pēc tam saņēmām pretī iemestus vārtus. Mums bieži tā ir bijis, ka izlaižam vadību. Pret “Kurbads” hokejistiem jāspēlē agresīvāk, un nevar ļaut viņiem ieskrieties ar ripu. Mūsu zonā pretinieks jūtas kā savās mājās, un to mēs nedrīkstam pieļaut. Jāteic, ka mums ir gados jauni čaļi, kuriem nav tik liela šādu maču pieredze,” sacīja “PSK Narva” galvenais treneris Iļja Iļjins.

“Mums ir vairākas lietas, pie kurām vēl jāpiestrādā. Pirmajā spēlē nokļuvām iedzinējos ar 0:2, jo, visticamāk, vēlējāmies aizskriet ratiem pa priekšu. Salīdzinot pērnā gada un šīs sezonas pusfinālu, varu teikt, ka šosezon mēs esam optimālā sastāvā. Taču šis ir play-off, un tālāk tiek komanda, kura izcīna trīs uzvaras. Mēs ejam soli pa solim,” izteicās “Kurbads” kapteinis Toms Hartmanis.

“Esmu apmierināts ar komandas spēli, taču mums ir iespēja uzlabot savu sniegumu,” piebilda “Kurbads” galvenais treneris Toms Bluks.

Foto: Romāns Kokšarovs

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji