“Kurbads” uzvar tabulas kaimiņus un papildina sastāvu
30/01/2023
“Kurbads” uzvar tabulas kaimiņus un papildina sastāvu
Ar divām uzvarām pār Tallinas “Panter” savu uzvaru sēriju aizvadītajās brīvdienās turpināja HK “Kurbads”. Rīdzinieki ar Tallinas komandu aizvadīja trešo un ceturto savstarpējo spēli šosezon, visās tiekot pie uzvaras.
 
Igaunijas “Coolbet” hokeja līgā “Kurbads” joprojām nav izjutis zaudējuma rūgtumu. Tāpat kā pērn novembrī Igaunijā, arī Rumbulā “Kurbads” tika pie diviem panākumiem, tiesa gan, ja sestdien pret tabulas otro vietu tika izcīnīta salīdzinoši viegla sausā uzvara ar 9:0, tad dienu vēlāk spēle bija līdzīgāka – 6:2.
 
Pirmajā mačā īpaši izcelt var divus “Kurbads” hokejistus – vārtsargu Arginto Milbergu, kurš aizvadīja trešo sauso spēli sezonā, un uzbrucēju Robertu Jekimovu, kurš atzīmējās ar četriem gūtiem vārtiem. Pa vienam precīzam metienam arī Mārtiņam Špakam, Edgaram Adamovičam, Emīlam Ločmelim, Dāvidam Livšicam un Andrejam Kostjukam, kuram šie bija pirmie “Kurbads” rindās. Pirmajā trešdaļā jau tika iegūts četru vārtu pārsvars, bet pēc spēlētām 40 minūtēm “Kurbads” bija vadībā ar 6:0. Mača pēdējā periodā mājinieki guva vēl trīs bezatbildes vārtus un svinēja savu 16. uzvaru sezonā.
 
Otrajā mājas spēlē laukuma saimniekiem vārtus sargāja Uldis Čalpa. Pirmā trešdaļa noslēdzās ar “Kurbads” diviem gūtiem vārtiem, bet otrā perioda sākumā viesi samazināja rezultāta starpību līdz 2:1. Perioda vidū “Kurbads” guva trešos vārtus, bet pēdējā minūtē “Panter” vēlreiz pietuvojās – 3:2. Spēles pēdējā nogrieznī mājinieki sekmīgi nospēlēja aizsardzībā, savukārt laukuma otrā galā atbildēja ar trīs gūtiem vārtiem, svinot uzvaru ar 6:2.
 
“Kurbads” sastāvā ar diviem vārtiem atzīmējās Dāvids Livšics, bet vieni gūti vārti Mārtiņa Vītoliņa, Mārča Zemberga, Roberta Jekimova un Edgara Adamoviča rēķinā. Tikmēr viesu sastāvā precīzi bija Niklass Sildre un Andrejs Rozinko.
 
“Divas pilnīgi vienādas spēles pēc kārtas divās dienās ir grūti aizvadīt. “Panter” klubs Rīgā neieradās, lai zaudētu, jo arī viņiem ir augsti mērķi. Pirmajā spēlē jau sākumā mēs ieguvām lielu pārsvaru, savukārt otrajā paši sev sarežģījām dzīvi ar nevajadzīgiem noraidījumiem. Mums čempionātā bija gara pauze, taču aizvadījām daudz treniņus. Komandai un arī man ir mērķi, kurus gribas realizēt. Protams, ka galvenais no tiem ir čempiontituls, bet, lai to sasniegtu, jāiet soli pa solim,” sacīja “Kurbads” šīs sezonas jaunpienācējs Roberts Jekimovs.
 
“Kā jau iepriekš izteicās galvenais treneris Toms Bluks, čempionāta pauzē aizvadījām pārbaudes spēles pret Ķīnas izlasi, kurās hokejisti uzturēja sevi formā. Janvāra otrajā pusē aizvadījām trīs mājas spēles, bet jau nākamnedēļ dosimies uz Tartu, kur mūs sagaida labs pārbaudījums. Sastāvam nesen pievienojās aizsargi Andrejs Kostjuks un Emīls Ūdris, kuri ir fiziski spēcīgi hokejisti, kā arī esam panākuši vienošanos ar uzbrucēju Kasparu Saulieti. Play-off tiek spēlēts fizisks un agresīvs hokejs, tādēļ ir nepieciešams garš komandas soliņš, kas arī veicinās konkurenci sastāvā. Atlikušajos regulārās sezonas mačos gatavosimies izslēgšanas spēlēm,” uzsvēra “Kurbads” ģenerālmenedžeris Denijs Romanovskis.
 
Foto: Romāns Kokšarovs
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji