Līdz Igaunijas pirmajam zeltam būs jāpagaida
26/04/2022
Līdz Igaunijas pirmajam zeltam būs jāpagaida

Ar zaudējumu izbraukumā finālsēriju un līdz ar to arī sezonu aizvadītajās brīvdienās noslēdza HK “Kurbads”. Igaunijas “Coolbet” hokeja līgā Rumbulā bāzētais klubs viesos finālsērijas trešajā mačā ar 1:3 atzina Tartu “Valk 494” pārākumu, sērijā piekāpjoties ar 0-3. “Kurbads” hokejistiem šī bija pirmā sezona Igaunijas čempionātā.

Finālsērija pret vairākkārtējiem Igaunijas čempioniem iesākās Rumbulā, bet nākāmās divas spēles tika aizvadītas Tartu. Tāpat kā pirmajās divās spēlēs, arī trešajā abas komandas nemainīja savus vārtsargus. Tartu rindās Antons Naumovs atvairīja 27 pretinieku metienus, tikmēr “Kurbads” sastāvā Uldis Čalpa tika galā ar 38 mājinieku metieniem.

Pirmajā periodā vārti netika gūti un arī otrajā trešdaļā ilgu laiku rezultāts uz tablo bija neizšķirts, bet 17. minūtē vārtu priekšā pilnīgi viens tika atstāts Jānis Puriņš, kurš pēc Jura Bērziņa piespēles atklāja rezultātu. 

Mājinieki izlīdzinājumu panāca trešās trešdaļas pašā sākumā, kad ar precīzu metienu no iemetiena apļa atzīmējās Miks Lipsbergs. Perioda vidū Tartu hokejisti pirmo reizi mačā izvirzījās vadībā, bet trīs minūtes vēlāk mājinieki skaitliskajā vairākumā panāca 3:1. Spēles izskaņā “Kurbads” spēlēja ar sešiem laukuma spēlētājiem, vārtsargam atstājot vārtus, taču glābt maču viesi nespēja.

Tartu “Valk 494” par Igaunijas čempioniem kļuva 13. reizi, pirmoreiz titulu izcīnot pirms 25 gadiem. Savukārt ar fināla sasniegšanu “Kurbads” ierakstīja jaunu lappusi vēsturē, proti, klubs septiņas reizes piedalījās Latvijas, bet vienu reizi Igaunijas čempionātā un katrā no sezonām “Kurbads” sasniedza vismaz finālu.

Par Igaunijas “Coolbet” hokeja līgas play-off labāko vārtsargu tika atzīts Antons Naumovs, labākā aizsarga godu izpelnījās Juris Bērziņš, bet labākā uzbrucēja balvu saņēma “Valk 494” krievu spēlētājs Fjodors Gusiņins.

Atgādinām, ka “Kurbads” regulāro sezonu noslēdza otrajā vietā, bet play-off pusfinālā ar 2-1 pārspēja Kohtla-Jarves “Everest”. 

“Kurbads” saka paldies visiem atbalstītājiem un līdzjutējiem par aizvadīto sezonu! Klubs turpinās sekot savai misijai un gatavoties nākamajai sezonai!

Foto galerija ( 30 Foto )
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji