Mājās pieveicam čempionāta līderus
07/12/2017
Mājās pieveicam čempionāta līderus

Trešdienas vakarā Kurbads ledus hallē norisinājās ilgi gaidītais duelis starp Rīgas hokeja klubiem Kurbads un Mogo. Aizraujošā, laba līmeņa spēlē minimālu uzvaru ar 2:1 varēja svinēt mājinieki, atbīdot Mogo uz otro vietu turnīra tabulā.

Pēc spēles ritējuma pirmo periodu varētu raksturot kā izlūkošanu pirms kaujas – komandas meklēja pretinieku vājās vietas un gaidīja kļūdas, jāatzīst arī ātri sagaidīja. Vispirms Miks Lipsbergs pēc Jāņa Ozoliņa piespēles ar metienu Ulda Čalpas sargāto vārtu augšējā stūrī vadībā izvirza Mogo komandu. Tomēr pavisam drīz Gatis Gricinskis pārtver piespēli, izlaužas viens pret Renāra Kazanova vārtiem un ar lielmeistara pauzi nogulda vārtsargu un raida ripu vārtos. Perioda izskaņā Kurbads komandai ir vairākas iespēja spēlēt skaitliskajā vairākumā, tomēr uzdevumu augstumos ir Kazanovs.

Otrajā periodā aktīvāki ir mājinieki, iespiežot Mogo vienību aizsardzības zonā. Lai arī vārti tiek bombardēti no dažādām pozīcijām, Mogo cietoksnis turas līdz brīdīm, kad kārtējo šāvienu izšauj Mārtiņš Gipters – 2:1. Arī perioda turpinājumā tiek apdraudēti viesu vārti – tieši pēc beigu sirēnas ripa ir vārtos pēc Jāņa Sprukta metiena, tomēr vārtu guvums netiek skaitīts.

Trešajā periodā krietni tuvāk vēl vieniem gūtiem vārtiem ir Kurbads, Mogo uzsākot ofensīvu tikai pāris minūtes pirms spēles beigām. Spēle noslēdzas ar minimālu Latvijas čempionu uzvaru, neskatoties uz milzīgo pārsvaru metienos 42:19. Par mača labākajiem spēlētājiem tiek atzīti Renārs Kazanovs un Aleksandrs Galkins. Nākamais mačs HK Kurbads vienībai jau sestdien pret Prizma komandu.

Foto galerija ( 49 Foto )
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji