Mājās pieveicam PKH Gdansk pirmajā pārbaudes spēlē
28/08/2019
Mājās pieveicam PKH Gdansk pirmajā pārbaudes spēlē

Iesācies pēdējais pārbaudes spēļu cikls hokeja klubam Kurbads. Pirmajā no divām pārbaudes spēlēm mājinieki neizrādīja viesmīlību Polijas komandai PKH Gdansk un svinēja uzvaru ar 4:2.

Bija maz informācijas par pretinieku spēku pirms gaidāmā mača, tomēr lielais krievu un čehu spēlētāju īpatsvars pretinieku rindās lika domāt, ka pretinieki uzspiedīs savu spēles ritējumu, tāpēc Kurbads maču iesāka gana piesardzīgi, tomēr ātri spēja iegūt mača iniciatīvu un krietni biežāk apdraudēt pretinieku vārtus. Netrūka arī vairākas iespējas atklāt mača rezultātu skaitliskajā vairākumā. Kad viena vīra pārsvars bija beidzies, pirmos vārtus mačā gūst Lauris Bajaruns, no asa leņķa pārspējot Polijas komandas vārtsargu. Uz Ulda Čalpas sargātajiem vārtiem tiek piespriests soda metiens, tomēr šajā divcīņā pārāks ir vārtsargs.

Otrajā periodā poļi spēj ātri izlīdzināt rezultātu pēc HK Kurbads kļūmes aizsardzībā, tomēr atlikušajā periodā noteikumus laukumā diktē mājinieki, vērpjot uzbrukuma kombinācijas pretinieku zonā. Spiediena vainagojas ar panākumiem – vispirms Lauris Bajaruns no vārtu priekšas iemet savu otro ripu spēlē, bet līdz ar perioda beigu sekundēm Aleksandrs Galkins pēc pacietīgas izspēles lielajā skaitliskajā vairākumā dubulto HK Kurbads pārsvaru.

Spēles trešajā periodā mājiniekiem atliek tik  droši nospēlēt aizsardzībā un uzvarēt spēli. Intriga mačā tiek atgriezta perioda vidusdaļā, kad Josefs Viteks samazina rezultāta starpību līdz minimumam. Kurbads vīri gan neapjūk, turpina kontrolēt spēli un neļauj poļiem izvērsties. Mačam punkts tiek pielikts 2 min pirms spēles beigām, kad skaitlisko vairākumu ar skaistu metienu, neapturot ripu, realizē Sandis Zolmanis.

Rīt plkst. 19:00 abas komandas tiksies atkārtoti.

Foto galerija ( 59 Foto )
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji