Milbergam sestdien sausā uzvara, Lipsbergam svētdien Hat-Trick
16/10/2022
Milbergam sestdien sausā uzvara, Lipsbergam svētdien Hat-Trick
Pie divām uzvarām aizvadītās nedēļas nogalē Igaunijas “Coolbet” hokeja līgā tika HK “Kurbads” hokejisti, kas savā laukumā pārspēja Kohtla-Jarves “Everest” vienību. Jāatzīmē, ka sastāva problēmu dēļ viesi Rumbulā ieradās tikai ar vienpadsmit laukuma spēlētājiem un diviem vārtsargiem.
Abas komandas aizvadītajā sezonā tikās vairākkārt, bet pēdējā reize bija aprīļa sākumā, kad “Kurbads” pretiniekus apstādināja pusfināla sērijā ar 2-1. Šosezon Kohtla-Jarves komanda piedzīvojusi sastāva pārmaiņas, jo krievu hokejistiem liegts ieceļot Igaunijā. Līgas vadība gan panākusi, ka krievu hokejisti drīkstēs spēlēt Igaunijas klubos, taču tam būs nepieciešamas darba vīzas. Kamēr to nav, tikmēr klubiem jāiztiek ar tiem resursiem, kas ir pieejami.
Abu komandu pirmajā mačā sestdien “Kurbads” izcīnīja sauso uzvaru ar 4:0. Lieli nopelni uzvarā bija laukuma saimnieku vārtsargam Arginto Milbergam, taču jāuzteic arī viesu nepiekāpīgā spēle un diezgan sīkstā pretestība. Vairāki hallē sastaptie hokeja cilvēki norādīja, ka “Everest” ir komanda, kura labi slido un demonstrē baudāmu un aktīvu hokeju. “Kurbads” rindās ar diviem gūtiem vārtiem atzīmējās Dāvids Livšics, bet pa reizei precīzi bija Edgars Adamovičs un Roberts Jekimovs.
Dienu vēlāk laukuma saimnieki un viesi nūjas krustoja neilgi pēc pulksten 11 no rīta, un mājinieki izcīnīja vēl vienu uzvaru ar 7:1. “Everest” īsais spēlētāju soliņš lika par sevi manīt, taču viesus spēlē ilgi turēja vārtsargs Dens Rovda. Pirmajā periodā “Kurbads” izvirzījās vadībā ar 1:0, pēc otrās trešdaļas uz tablo bija 3:0, savukārt mača pēdējā nogrieznī Toma Bluka vadītie hokejisti guva vēl četrus vārtus, uz ko viesi atbildēja ar simbolisku vārtu guvumu pēdējā minūtē.
Jāpiebilst, ka aizvadītajā spēlē “Kurbads” divreiz bija precīzs, spēlējot mazākumā. Ar Hat-Trick uzvarētāju rindās atzīmējās komandas jaunpienācējs Miks Lipsbergs, bet vieni gūti vārti Jura Bērziņa, Toma Hartmaņa, Roberta Jekimova un Mārtiņa Špaka rēķinā.
“Protams, ka mača izskaņā vēlējos neielaist vārtus un nostāvēt sausā arī otro dienu pēc kārtas, taču tāds ir hokejs. Galvenais bija uzvarēt, un tas mums izdevās. Pirmajā spēlē “Everest” hokejisti spēlēja ar lielāku enerģiju, bet otrajā mačā viņi pagura, taču visu cieņu pretiniekiem, kuri šeit ieradās 11 laukuma spēlētāju sastāvā. Dienas agrās spēles mani neiespaido, un esmu gatavs stāties vārtos jebkurā situācijā. Vasarā daudz strādāju individuāli, un man palīdzēja Denijs Romanovskis. Ceru, ka ieguldītais darbs atspoguļosies sezona laikā,” pēc mača atzina “Kurbads” vārtsargs Arginto Milbergs.
“Mums pietrūka vairāku spēlētāju un līdz ar to bija grūti spēlēt, taču ceram jau tuvākajā laikā sakārtot visus nepieciešamos dokumentus, lai hokejisti varētu pievienoties komandai. Domāju, ka pēc mēneša mēs būsim jau pilnā sastāvā. Nevaru apgalvot, ka sastāvu papildinās tikai krievu hokejisti, jo iespējams starp jaunpienācējiem būs arī hokejisti no citām valstīm. Tā ir taisnība, ka krievu hokejistiem nepieciešamas darba vīzas. Rumbulā vienmēr ir patīkami spēlēt un zinu, ka “Kurbads” komanda ar interesi sagaida mūsu dueli. Manuprāt, “Kurbads” šosezon ir spēcīgāks nekā pērn, bet mūsu mērķis vispirms ir sasniegt play-off stadiju,” pēc divām spēlēm izbraukumā sacīja “Everest” galvenais treneris Aleksandrs Smetaņins.
“Ņemot vērā viesu sastāva problēmas, viņi Rīgā parādīja labu sniegumu. Pretinieks labi spēlēja aizsardzībā, un, ja mēs nebūtu realizējuši savus momentus, spēle varēja izvērsties citādāk. Ja viņi pastiprinās sastāvu, tad pieļauju, ka izbraukumā pie viņiem klāsies daudz grūtāk. Dažreiz spēlētāju skaits uz soliņa ir ļoti maldinošs. Nevienā no abiem mačiem mums nebija optimāls sastāvs, tādēļ ir iespēja progresēt. Spēlēs tie, kuri būs labāki. Nedaudz žēl, ka otrās spēles pašās beigās ielaidām vārtus un neļāvām tikt pie otrā sausā mača Milbergam, taču, kā jau sacīju iepriekš, šis ir tikai sezonas sākums, un mēs ieskrienamies,” uzsvēra “Kurbads” galvenais treneris Toms Bluks.
Foto: Roman Koksarov
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji