Pēcspēles metienos uzvarot Olimp, izcīnām devīto panākumu pēc kārtas!
12/10/2019
Pēcspēles metienos uzvarot Olimp, izcīnām devīto panākumu pēc kārtas!

Ilgi gaidītajā mačā Kurbads ledus hallē starp divkārtējiem Latvijas čempioniem HK Kurbads un līgas jaunpienācējiem Olimp līdzjutēji tika priecēti ar azartisku un nepiekāpīgu hokeju, uzvaru pēcspēles metienos svinot hokeja klubam Kurbads – 3:2.

Spēles sākumā krietni aktīvāki un arī veiksmīgāki bija laukuma saimnieki, jo jau ceturtajā minūtē pēc Sanda Zolmaņa piespēles Kirils Tambijevs no vārtu priekšas pārspēja Ervīnu Muštukovu. Arī turpinājumā kurbadiešiem ir vairākas labas iespējas palielināt rezultāta starpību, tomēr droši darbojas gan aizsargs, gan vārtsargs.

Otrā trešdaļā, galvenokārt pateicoties vairākiem noraidījumiem HK Kurbads rindās, spēles ritējums izlīdzinās. Un arvien biežāk tiek apdraudēti arī Ulda Čalpas vārti. Spēles 36. minūtē arī viņš ir spiests kapitulēt pēc Vitālija Šuļakova metiena vārtu augšējā stūrī. Tiesneši gan pēta, vai vārtsargs nav bijis traucēts, tomēr vārti tiek ieskaitīti – 1:1 pēc 40 nospēlētām minūtēm.

Noslēdzošais periods solās būt aizraujošs un intrigas bagāts – laukumā ir divas nepiekāpīgas komandas, kam šie punkti ir ļoti svarīgi. Pirmie vārtus gūst Kurbads hokejisti, kad no vārtu priekšas Sandis Zolmanis liek uzgavilēt visai Valmierai un Kurbads līdzjutējiem. Turpinājumā Kurbads kontrolē notikumus laukumā, neļaujot izvērsties Olimp komandas uzbrucējiem. Tomēr neilgi pirms pēdējās minūtes Olimp, spēlējot jau sešu vīru sastāvā, tomēr izrādās acīgākie vārtu priekšā, izraujot neizšķirtu un aizvedot spēli uz papildlaiku. Tur bīstamāk uzbrūk Kurbads hokejisti, tomēr spēles liktenis tiek izšķirts pēcspēles metienos.

Kurbads sāk ar Laura Bajaruna precīzu metienu vārtu augšējā stūrī, Uldis Čalpa izseko līdzi Vladislava Koniševa māņkustībām. Kirils Tambijevs gūst otros vārtus, Čalpa atkal atvaira, bet Artūrs Logunovs ir precīzs. Uldis Čalpa neitralizē Vitālija Šuļakova mēģinājumu, nodrošinot HK Kurbads uzvaru devītajā mačā pēc kārtas – jauns kluba rekords!

Foto galerija ( 79 Foto )
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji