Pirmais pārbaudījums – Rungsted Seier Capital!
10/11/2017
Pirmais pārbaudījums – Rungsted Seier Capital!

Mazliet vairāk kā pēc nedēļas Dānijas pilsētā Rungstedā startēs Kontinentālā kausa 3. kārtas D grupas spēles, kurās HK “Kurbads” pirmie pretinieki būs Rungsted “Seier Capital” komanda, dibināta tālajā 1941. gadā.

 

Vairāk nekā 76 pastāvēšanas gadu laikā komandai 3 reizes (1955., 1963. un un 2002. gadā) izdevies izcīnīt čempionu titulu. Pērn komanda regulārajā sezonā 11 vienību konkurencē ieņēma 8. vietu, bet izslēgšanas spēlēs ar 0-4 atzina Odense “Bulldogs” pārākumu.

 

Šajā sezonā pēc aizvadītām 19 spēlēm Rungsteda ar 38 punktiem ieņem otro vietu, no līderiem atpaliekot vien par nieka divām acīm. Komandas rezultatīvākais spēlētājs ir zviedrs Robins Bergmans, kurš izcēlies ar 19(9+10) rezultativitātes punktiem. Viņam cieši seko 26 gadus vecais dānis Mikaels Kristensens ar tikpat punktiem un amerikānis Džeiks Hansens ar 17 punktiem. Pirmā vārtsarga loma uzticēta zviedram Kevinam Lindskougam, kurš vietējā čempionātā vidēji ielaiž 2,50 vārtus, bet pērn spēlējis Baltkrievijas komandā Soļigorskas “Shakhter”, bet pirms tam Zviedrijas pēc spēka 2. līgā.

 

Aizvadītajā Pasaules čempionātā Dānijas izlases sastāvā bija trīs Rungsted spēlētāji, no kuriem sastāvā gan ir palicis tikai viens, toties īsts Dānijas hokeja dārgakmens – Mortens Grīns, Dānijas izlases kapteinis, kurš nacionālo vienību pieaugušo Pasaules čempionātā pārstāvējis jau 18(!) gadus pēc kārtas! Šogad Mortena kontā trīs piespēles sešos mačos. Labāko sniegumu liedz rādīt savainojums.

 

Komandā kopumā spēlē 8 ārzemnieki, no kuriem jāizceļ aizsargs Maiks Vernezs – viņa kontā 22 spēles NHL. Divas spēles arī Brendonam Nešam.

 

Rungsted komandu 2014./2015. gada sezonā pārstāvēja Lauris Bajaruns, 36 spēlēs savācot 35 punktus, kas deva 2. rezultatīvākā spēlētāja vietu komandā. Senākā pagātnē trīs sezonas klubā aizvadījis arī Aleksandrs Šiškovics, bet viena sezona Sergeja Čubara kontā.

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji