Pirmais zaudējums sezonā pārrauj “Kurbads” uzvaru sēriju
20/02/2023
Pirmais zaudējums sezonā pārrauj “Kurbads” uzvaru sēriju

Aizvadītajā piektdienā pirmo zaudējumu Igaunijas “Coolbet” hokeja līgā šosezon piedzīvoja HK “Kurbads”, kas savā laukumā ar 1:3 atzina HS “Rīga” pārākumu. Līdz ar piedzīvoto zaudējumu pārtrūka arī “Kurbads” 19 uzvarēto spēļu sērija.

Abām komandām šī bija ceturtā savstarpējā spēle šosezon. Pirmajās trīs pie uzvarām tika “Kurbads” – oktobrī viesos tika izcīnīta uzvara ar 5:0 un 5:4 pagarinājumā, bet šī gada janvarī HS “Rīga” tika sagrauta ar 11:2. HS “Rīga” vēl ir iespēja turnīra tabulā pakāpties uz ceturto vietu, kas garantē dalību izslēgšanas spēlēs, tādēļ Rumbulā viesi ieradās ar sastāvu, kas spēlē “Optibet” hokeja līgā un ir nomināli spēcīgāks par savu jauniešu komandu, kas ikdienā ir pārstāvēta Igaunijas čempionātā.

Spēles pirmajā trešdaļā mājiniekus vadībā ar 1:0 izvirzīja Juliāns Misjus, bet neilgi pēc tam īsā laika posmā Arginto Milbergs tika pārspēts divreiz, kas vadību jau deva viesiem – 2:1.

Spēles otrajā periodā vārti netika gūti, bet trešajā trešdaļā laukuma saimnieki vairākkārt radīja bīstamus momentus, taču lieliski vārtos stāvēja HS “Rīga” vārtsargs Aksels Ozols, kurš kopumā atvairīja 38 “Kurbads” metienus. Mača izskaņā laba izdevība izlīdzināt rezultātu bija Emīlam Ūdrim, taču ripas ceļā bija viesu vārtsargs. Vienīgais precīzais vārtu guvums periodā padevās Antonam Macijevskim, kurš spēles izskaņā raidīja ripu jau tukšos vārtos, ļaujot viesiem svinēt uzvaru ar 3:1.

Neskatoties uz piedzīvoto zaudējumu, “Kurbads” ar izcīnītiem 38 punktiem 20 spēlēs joprojām saglabā pirmo vietu tabulā, savukārt HS “Rīga” ar 17 punktiem 22 spēlēs atrodas piektajā vietā.

Nākamās divas spēles “Kurbads” aizvadīs izbraukumā, kad 25. un 26 februārī tiksies ar Kohtla-Jarves “Viru Sputnik” un šīs pašas pilsētas otru komandu “Everest”.

“Varbūt pazuda komandas gars uz soliņa. Otrajā un trešajā periodā spēlējām līdzīgu hokeju, taču mums šoreiz nepaveicās. Jutām, ka HS “Rīga” laukumā izgāja ar citu sastāvu nevis savu ierasto. Nekas slikts nav noticis, mācāmies no kļūdām un ejam uz priekšu,” pēc spēles sacīja “Kurbads” aizsargs Emīls Ūdris.

“Jāsāk puišiem domāt par fizisko sagatavotību, jo mēs bijām iegrimuši tādā kā eiforijā. Labi, ka šis zaudējums bija tagad, nevis izslēgšanas spēlēs. Mēs šodien aizvadījām spēli ar trešo ātrumu. Acīmredzot, šīs 19 uzvaras atstāja kaut kādas sekas un puiši domāja, ka uzvara nāks viegli. Šī spēle parādīja mūsu “caurumus”. Jāpiestrādā arī pie momentu realizācijas. Bija arī kļūdas, kuras, visticamāk, saistītas ar nogurumu. Trešajā periodā epizodiski pārgājām uz spēli trīs maiņās, bet redzēju, ka vadošu maiņu spēlētāji nespēja izturēt šo tempu, tādēļ svarīgāk bija, lai viņi iegūst atelpu uz soliņa. Nav svarīgi, kas mums play-off nāks pretī, mēs vairāk koncentrēsimies uz savu sniegumu,” atzina “Kurbads” galvenais treneris Toms Bluks.

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji