Polijas hokeja smagsvars – GKS Tychy
18/10/2017
Polijas hokeja smagsvars – GKS Tychy

Iepazīstinām ar komandām, kas stāsies pretī hokeja klubam “Kurbads” cīņā par vienīgo ceļazīmi uz turnīra nākamo kārtu.

 

GKS Tychy ir poļu viens no vadošajiem hokeja klubiem, kas dibināts tālajā 1971. gadā. Līdz lielajam mērķim – čempiona titulam, bija jāgaida ilgs laiks, līdz 2005. gadā klubs uzvarēja Polijas čempionātā. Desmit gadus vēlāk šis panākums tika atkārtots. Klubs 7 reizes uzvarējis Polijas kausa izcīņā, bet 2016. gada Kontinentalā kausa izcīņā ierindojās 3. vietā.

 

Deviņkārtējo Polijas vicečempionu tradicionālās krāsas ir zaļš, melns un sarkans. Mājas spēlēs komandu atbalsta daudzskaitlīgs fanu pūlis, ar kādu varētu lepoties jebkura Eiropas hokeja komanda. Liels skaits karstasinīgo poļu līdzjutēju mēros ceļu arī uz Kurbads ledus halli.

 

Šogad par komandas galveno treneri iecelts baltkrievu speciālists Andrejs Gusovs, kurš ilgus pieredzi krājis Baltkrievijas čempionātā, 2014./2015. gadā pirmo reizi līdz zelta medaļām aizvedot Soļigorskas “Shakhter” komandu. 2009./2010. gada sezonā Gusovs bija arī KHL komandas Minskas “Dynamo” galvenais treneris.

 

Pie Polijas komandas līderiem jāpieskaita ilggadīgais komandas uzbrucējs Jaroslavs Rešutko, kurš regulāri pēdējo piecu sezonu laikā bijis viens no ražīgākajiem punktu vācējiem, arī pērn esot labākais savā komandā. Vēl viens drauds uzbrukumā ir amerikānis ar Polijas pasi Maiks Cičī, kurš aizvadītajā sezonā bija rezultatīvākais Polijas līgas spēlētājs, aizstāvot citas komandas krāsas.

 

Aizsardzībā jāizceļ Mihaēls Kolāržs, kam bagātīga pieredze Čehijas un Slovākijas augstākajās līgās un baltkrievs Iļja Kaznadejs, kas vairākas sezonas aizvadījis KHL, kā arī divreiz kļuvis par savas valsts čempionu.

 

Ar GKS Tychy komandu, kas turnīrā uzskatāma par favorītiem, tiksimies jau 20. oktobrī, piektdien, plkst. 19.30.

Video: GKS Tychy video arhīvs

Foto galerija ( 8 Foto )
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji