Pusfināls Rumbulā sākas ar uzvaru, bet turpinās ar zaudējumu
28/03/2022
Pusfināls Rumbulā sākas ar uzvaru, bet turpinās ar zaudējumu

Aizvadītās nedēļas nogalē “Kurbads” aizvadīja divas pusfināla spēles Igaunijas “Coolbet” hokeja līgā ar Kohtla-Jarves “Everest” vienību. Sestdien savā laukumā “Kurbads” spēles laikā divreiz atspēlējās un izrāva uzvaru izskaņā ar 5:4, bet dienu vēlāk izbraukumā piedzīvoja zaudējumu ar 1:5. Sērijā līdz divām uzvarām trešā, izšķirošā spēle notiks 2. aprīlī Rumbulā.

“Kurbads” dalību izslēgšanas spēlēs nodrošināja jau vairākas kārtas pirms regulārās sezonas beigām un arī pretinieks bija zināms jau ilgāku laiku iepriekš. Abas komandas savā starpā sezonā tikās četras reizes, no kurām trīsreiz pie uzvaras tika “Everest” hokejisti, bet vienreiz – “Kurbads”. 

Sestdien laukuma saimnieki vārtu drošību uzticēja Uldim Čalpam, kuram nācās tikt galā ar 39 pretinieku metieniem. Auksta duša Čalpam jau bija pašās pirmajās sekundēs, kad pie vārtu guvuma mača 46. sekundē pirmie tika viesi, paveicot to mazākumā. Mājiniekiem izdevās atspēlēties pirmā perioda vidū, kad precīzs bija Mārcis Zembergs. Otrās trešdaļas sākums vēlreiz ļāva uzgavilēt salīdzinoši pilnajai “Kurbads” hallei, jo Dāvids Livšics panāca 2:1. Neveiksmīgs “Kurbads” hokejistiem bija perioda vidus, kad minūtes laikā tika zaudēti divi vārti, kā arī iegūtais pārsvars.

Trešās trešdaļas pirmajā pusē 3:3 panāca Renārs Undelis, bet piecas minūtes vēlāk viesi atjaunoja vadību. Panākt neizšķirtu izdevās 56. minūtē, kad precīzs bija Emīls Ločmelis, bet izraut uzvaru pēc lieliskas Mārča Zemberga un Dāvida Livšica saspēles izdevās Jānim Puriņam, kurš to paveica spēles pēdējā minūtē. 

“Spēle bija episka. Pieļāvām kļūdas, kā rezultātā viesi tās izmantoja savā labā, taču atspēlējāmies un uzvarējām. Šī bija play-off cienīga spēle. Trešajā periodā pārgājām spēlēt trīs maiņās, jo bija nepieciešams palielināt apgriezienus un tas arī nesa augļus,” pēc pirmās pusfināla spēles sacīja “Kurbads” galvenais treneris Toms Bluks.

“Laba spēle, abas komandas rādīja īstu play-off hokeju. Ja līdzjutēji ar spēli ir apmierināti, tad acīmredzot viss ir kārtībā. Ir atšķirība spēlēt ar latviešiem vai igauņiem. Godīgi sakot, spēles ar “Kurbads” komandu mums ļoti patīk, jo visu sezonu mēs pret viņiem spēlējām izbraukumā un šeit mači ir labi noorganizēti. Esmu priecīgs, ka mūsu līgā ir pievienojies jauns klubs un ceru, ka tas spēlēs arī nākamajā sezonā,” sacīja “Everest” galvenais treneris Aleksandrs Smetaņins.

 

Svētdien “Kurbads” devās piecu stundu ilgā ceļā uz Kohtla-Jarvi, lai aizvadītu sērijas otro spēli. Šoreiz “Kurbads” hokejistiem neizdevās parādīt labāko sniegumu, kā rezultātā noraidījumiem bagātā spēlē nācās piekāpties ar 1:5. 

Pirmajās divdesmit minūtēs Uldis Čalpa tika pārspēts divas reizes, bet mača 28. minūtē pie rezultāta 4:0 viņa vietā vārtos stājās Markuss Brants. Nedaudz vēlāk Edgars Adamovičs guva pirmos vārtus “Kurbads” rindās, bet punktu spēlei mača 52. minūtē ar piektajiem vārtiem vairākumā pielika “Everest” hokejisti. Jāpiebilst, ka ar trīs vārtiem mājinieku rindās aizvadītajā spēlē izcēlās Danils Voitko.

Pēc divām aizvadītām spēlēm uzvarētāja noteikšanai būs nepieciešams sērijas trešais mačs.  

Foto galerija ( 21 Foto )
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji