Regulārās sezonas pēdējā spēlē papildlaikā piekāpjamies Mogo
21/02/2018
Regulārās sezonas pēdējā spēlē papildlaikā piekāpjamies Mogo

Trešdienas vakarā Mogo ledus hallē starp Optibet hokeja līgas principiālajiem pretiniekiem HK Kurbads un HK Mogo tika aizvadīta regulārās sezonas pēdējā spēlē. Interesantā, intrigas bagātā spēlē papildlaikā uzvaru ar rezultātu 4:3 izrāva mājinieki.

Spēli miegaini iesāk viesi, ļaujot diezgan viegli Mogo apdraudēt vārtus. Vienā no epizodēm nesaprotas Kurbads aizsardzība un Vladimirs Mamonovs nonāk vienatnē pret Uldi Čalpu un uzvar šo dueli. Arī perioda turpinājumā Mogo spēlē aktīvāk, bet arī Kurbadam ir vairākas iespējas gūt vārtus, tomēr briesmas vajadzīgā brīdī neitralizē Renārs Kazanovs.

Otrajā trešdaļā iniciatīva ir pārgājusi Kurbads rokās, bīstami momenti pie Mogo vārtiem seko ik minūti, mājinieku vārtiem nereti talkā nākot arī vārtu konstrukcijai. Nulle uz tablo tiek nodzēsta 35. minūtē, kad ātrā pretuzbrukumā Toms Zeltiņš ar elegantu piespēli uz vārtu tālo stabu atrod Jāni Straupi, kurš izlīdzina rezultātu.

Noslēdzošā trešdaļa sola cīņu līdz pēdējam centimetram. Mogo ir veikuši vārtsargu rokādi, uzticot vietu vārtos Henrijam Ančam. Laukumā pārliecinošāk izskatās Kurbads, tomēr efektīvāk spēlē Mogo. Rustams Begovs skaistā caurgājienā atgūst vadību Mogo, bet mirkli vēlāk apjukumu izmanto Krists Apsītis, panākot jau divu vārtu pārsvaru. Kurbads nemet plinti krūmos – vispirms Mārcis Zembergs pacīnās par ripu, iegūst to un piespēlē Gatim Gricinskim, kurš ar meistarīgu metienu vārtu devītniekā gūst Kurbads otros vārtus. Tuvojoties beigu sirēnai, seko vārtsarga nomaiņa pret sesto laukuma spēlētāju, pacietīga izspēle, kuras rezultātā ripa nonāk pie Jura Upīša, kurš cauršauj Henrija Anča cietoksni – 3:3 un dodamies papildlaikā, kur iniciatīva ir Kurbads hokejistiem, tomēr rokas gaisā ceļ Mogo hokejisti – viesi iekrīt pretuzbrukumā un septiņas sekundes līdz papildlaika beigām Juris Ziemiņš izrauj Mogo uzvaru.

Regulāro sezonu Kurbads noslēdz trešajā vietā un pusfinālā tiksies ar Liepāja/Optibet komandu. Pirmās spēles jau sestdien un svētdien Liepājā.

 

Foto galerija ( 22 Foto )
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji