Septiņkārtējie Baltkrievijas čempioni – Minskas Junostj!
10/11/2017
Septiņkārtējie Baltkrievijas čempioni – Minskas Junostj!

Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko aizbildniecībā esošā Minskas “Junostj” ir viena no titulētākajām komandām valstī, kas septiņas reizes izcīnījusi čempionu titulu, kā arī ņēmusi dalību Čempionu līgas sacīkstēs.

Pērn pēc uzvaras regulārajā čempionātā “Junostj” finālsērijā atzina Grodņas “Neman” pārākumu, atdodot savu vietu Čempionu līgā pretiniekiem, bet nodrošinot dalību Kontinentālajā kausā.

Pēc aizvadītām 18 kārtām komanda šobrīd ieņem sev ierasto pirmo vietu, par nieka tiesu apsteidzot tuvākos konkurentus. Komandas rezultatīvākais hokejists ir baltkrievs Maksims Parfejevecs, kurš komandā spēlē jau piekto sezonu. Pie komandas līderu pulka var pieskaitīt arī tādus hokejistus kā Pāvels Razvadovskis, Aleksejs Jefimeenko, Konstantīns Zaharovs, kuri aizvadījuši vairākas sezonas Minskas “Dynamo” KHL. Jau trešo gadu komandā spēlē arī kanādietis Daniels Korso, kurš aizvadījis vairākas sezonas NHL, kā arī vadošās Eiropas hokeja līgās.

Minskas komandā spēlē arī slovēņu aizsargs Klemens Pretnars, slovāks ar interesantu uzvārdu Mareks Slovāks un ukrainis Andrejs Mihņovs. Vārtu drošība uzticēta Dmitrijam Milčakovam, kurš vairākos Pasaules čempionātos bija izlases otrais vārtsargs.

Komandu pērn Pasaules čempionātā pārstāvēja jaunais uzbrucējs Aleksandrs Kogaļevs, kurš arī šo sezonu iesāka komandā, bet šobrīd ir Minskas “Dynamo” komandas rīcībā.

Dažādos laikos, bet neviens ilgāk par vienu sezonu, komandu pārstāvējuši deviņi Latvijas hokejisti – Edgars Masaļskis, Kaspars Saulietis, Miķelis Rēdlihs, Ēriks Ševčenko, Armands Bērziņš, Igors Bondaevs, Edvīns Silavnieks, Edgars Uļeščenko, Sergejs Višegorodcevs.

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji