Toma Bluka atvadu spēle
14/09/2020
Toma Bluka atvadu spēle

Svētdien, 13. septembrī hokeja skolas direktoram, meistarkomandas kapteinim un visu laiku rezultatīvākajam spēlētājam sistēmas vēsturē – Tomam Blukam svinējām dzimšanas dienu. Dzimšanas dienas svinību ietvaros tika izspēlēta Toma profesionālās karjeras atvadu spēle.

Tomam ir bijusi notikumiem bagāta profesionālā hokejista karjera, kuras laikā viņš ir pārstāvējis gan vairākus Latvijas klubus (Essamika, Liepājas Metalurgs, ASK Ogre), gan bijis leģionāra statusā un pārstāvējis Latvijas junioru izlases. Ar hokeja klubu Kurbads Toms ir bijis no pirmās dienas un visus septiņus gadus arī izvēlēts par komandas kapteini komandas balsojumā. Toms ir ne tikai rezultatīvākais aizsargs Kurbads sistēmā, bet arī visu laiku rezultatīvākais spēlētājs ar 195 (42+153) punktiem.

Toms jau vairākus gadus, paralēli hokeja spēlēšanai un kapteiņa lomas pildīšanai, ir arī hokeja treneris (pirms tam Dinamo sistēmā, bet pēdējos gadus hokeja skolas Kurbads sistēmā) un šajā laikā viņa vadībā puiši no slidot sagatavošanas treniņiem ir kļuvuši par spēlētājiem, kas ir gatavi pāriet profesionālajā līmenī. Viņa vadībā vairāki audzēkņi jau ir debitējuši junioru izlasēs.

Izvēloties atvadu spēles komandas, ilgi nebija jādomā – jānoskaidro vai Toma Bluka audzēkņi ir spējīgi pārspēt Tomu un viņa bijušos komandas biedrus . Audzēkņu komandā tika pārstāvēti spēlētāji no hokeja kluba AKO/Baltie vilki, HS Rīga un HS Kurbads. Audzēkņu komandas trenera lomā debitēja Patriks Klemka un Kristiāns Klezbergs, bet vecmeistaru komandas treneris bija Toma Bluka pirmais treneris Gints Bisenieks. Teiciens “kad audzēknis kļūst par skolotāju” šoreiz vēl nepiepildījās, jo uzvaru notikumiem, pārsteigumiem un prieka brīžiem bagātā spēlē svinēja Toma Bluka komandas biedru komanda.

Hokeja kluba vārdā vēlamies pateikties Tomam Blukam par lieliskajiem septiņiem gadiem, kuros Toms vienmēr ir demonstrējis lieliskas līdera dotības, spējis aizvest komandu no vissāpīgākajām uzvarām pie mūsu vissvarīgākajām uzvarām. Bloķējis simtiem metienu, aizstāvējis savus komandas biedrus, nekad nav padevies un vienmēr cīnījies līdz pēdējai sekundei. Toma Bluka krekls ar #12 netiek “iemūžināts”, jo ar to turpinās spēlēt viņa dēls Alekss Bluks.

Paldies arī visiem Toma Bluka audzēkņiem un viņu vecākiem, kā arī komandas biedriem un ģimenei, kas atrada laiku, lai piedalītos šajās svinībās!

 

Foto galerija ( 20 Foto )
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji