Toms Bluks: Ar savu darbu un attieksmi palīdzam arī igauņiem
29/04/2022
Toms Bluks: Ar savu darbu un attieksmi palīdzam arī igauņiem

“Uzskatu, ka “Kurbads” varētu nokomplektēt komandu, kura spētu uzvarēt Igaunijas čempionātā, taču tas nav mūsu pašmērķis,” tā pēc pirmās aizvadītās sezonas Igaunijas “Coolbet” hokeja līgā saka komandas galvenais treneris Toms Bluks. Viņš atzīst, ka “Kurbads” debija Igaunijas čempionātā ir vērtējama ar plus zīmi un jaunie spēlētāji ieguva neatsveramu pieredzi.

“Kurbads” savā debijas sezonā Igaunijā regulārajā sezonā ierindojās otrajā vietā, bet izslēgšanas spēlēs sasniedza finālu, kurā sērijā ar 0-3 piekāpās Tartu hokejistiem. Toms Bluks atskatījās uz aizvadīto sezonu, izceļot vairākus pozitīvus faktorus.

“Pēdējā spēle finālā bija laba, taču, tāpat kā sērijas otrajā mačā, arī trešajā mēs nebijām optimālajā sastāvā. Nedaudz arī nepaveicās – guvām otros vārtus, taču tos neieskaitīja, jo uz tablo laiks bija beidzies. Ja būtu guvuši vairāk vārtu un uzvarējuši, nākamajā spēlē savā laukumā būtu vieglāk, taču saviem puišiem es neko nevaru pārmest.

Uzskatu, ka no finālsērijas trīs spēlēm pirmo un trešo maču mēs varējām “aizķert”. Otrajā spēlē mums iztrūka daudz vadošo spēlētāju un arī mūsu sniegums bija blāvs. Nevar zināt, kā būtu izvērtusies finālsērijas gaita, ja mēs savās mājās būtu uzvarējuši pirmo spēli. Jaunajiem spēlētājiem pietrūka ticības saviem spēkiem. Tartu hokejisti ar savu pieredzi parādīja, ka viņi kontrolē spēli, bet, manuprāt, jaunajiem spēlētājiem jāsajūt, ka viņi var uzvarēt. Diemžēl šoreiz tas neizdevās.

Ja finālsērijā spēles notiktu katru otro vai trešo dienu, tas mums, iespējams, nāktu par labu, jo mums ir gados jaunāks sastāvs, taču komandā vairāki hokejisti ikdienā strādā, līdz ar to tas varētu radīt zināmas grūtības. Jāteic, ka ar līdzīgām problēmām sastaptos arī Tartu komanda, jo arī viņiem vairāki spēlētāji strādā un uz spēlēm ierodas no Sanktpēterburgas,” secina treneris.

“Kurbads” paralēli Igaunijas čempionātam spēlē arī JAHL turnīrā, kur pavisam drīz sāksies play-off spēles. Spēlējot divos čempionātos, sezonas izskaņā spēlētāji pagura, kas atstāja ietekmi arī uz spēlētāju veselību.

“Igaunijas čempionāts un JAHL turnīrs norisinājās paralēli. Sezonas pirmajā pusē pandēmija atstāja zināmu ietekmi uz spēļu kalendāru, kā rezultātā daudzi mači tika pārcelti un aizvadīti sezonas izskaņā. Attaisnojumus nemeklēju, taču jaunajiem puišiem sakrājās nogurums, bet vairākiem spēlētājiem bija savainojumi. Pēdējos divos mēnešos mums bija ļoti daudz spēļu.

Sezonas sākumā šķita, ka turpinājums nebūs tik labs, īpaši pēc sagrāves Tallinā pret “Panther” ar 1:7.  Tomēr sezonas laikā ar katru spēli uzlabojām savu sniegumu un sezonas izskaņā ieņēmām otro vietu gan regulārājā čempionātā, gan arī izslēgšanas spēlēs. Protams, ka finālā pietrūka jaudas, taču, ja mēs būtu svarīgākos mačus aizvadījuši pilnā sastāvā, finālsērijā rezultāts nebūtu 0-3. Sērija būtu garāka un viennozīmīgi pretiniekam tā būtu arī sarežģītāka.

Pirms sezonas izvirzījām mērķi, lai jaunie hokejisti iegūst pieredzi. Protams, vēlējāmies arī pacīnīties par godalgotām vietām, bet kausa iegūšana nebija galvenais uzstādījums. Izvērtējām spēku samērus, mērķi sasniedzām, un galvenais, ka puiši ieguva vērtīgu pieredzi. Drīzumā sekos JAHL izslēgšanas spēles, bet jāatzīst, ka gana daudz emociju atstājām finālā pret Tartu.”

Toms Bluks uzskata, ka kluba nospraustais virziens būtu jāturpina, proti, akcents jāliek uz jaunajiem hokejistiem, kuriem blakus būtu nepieciešami arī daži pieredzējušie spēlētāji.

“Pēc sezonas beigām sāksim lēnām gatavoties nākamajai sezonai un runāsim ar puišiem, lai saprastu, kurš paliek, bet kurš vēlas doties prom uz ārzemēm. Uzskatu, ka “Kurbads” varētu nokomplektēt komandu, kura spētu uzvarēt Igaunijas čempionātā, taču tas nav mūsu pašmērķis. Mēs domājam par jauno spēlētāju attīstību, un, ja ar šiem puišiem mēs varam realizēt savus mērķus, tad savu misiju esam izpildījuši. Manuprāt, jaunajiem puišiem spēles Igaunijas čempionātā palīdz adaptēties pieaugušo hokejā. 

Patīkami, ka U-18 izlasē iekļuva mūsu audzēkņi Dāvids Livšics un Markuss Brants. Vēl ir daži spēlētāji, kuri iepriekš ir pārstāvējuši “Kurbads” hokeja skolu. Uzskatu, ka darām labu darbu.

Esam apmierināti arī ar čempionāta organizaciju. Ja līga attīstīsies un piesaistīs labus spēlētājus, tad hokejistiem un līdzjutējiem būs interesantas spēles. Mēs ar savu darbu un attieksmi noteikti varam palīdzēt mūsu kaimiņiem kļūt labākiem hokeja laukumā,” uzskata “Kurbads” galvenais treneris Toms Bluks.

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji