Ukrainas hokeja flagmanis – HC Donbass
14/10/2017
Ukrainas hokeja flagmanis – HC Donbass


Turpinām iepazīstināt ar mūsu pretiniekiem Kontinentālajā kausā – Ukrainas čempioni HC “Donbass”.

 

“HC “Donbass” ir profesionāls Ukrainas hokeja klubs, pēdējo divu gadu valsts čempions, kas sava prezidenta Borisa Kolesņikova vadībā ir veikuši milzīgu izrāvienu, izvedot visu Ukrainas hokeju jaunā līmenī.” Tā HC “Donbass” preses dienests raksturo savu komandu.

 

HC “Donbass” ir dibināts 2001. gadā, piecas reizes kļūstot par valsts čempioniem. Tieši Doņeckas klubam pieder garākā mājās uzvarēto spēļu sērija Ukrainas čempionātā – 27 uzvaras pēc kārtas!

 

2011./2012. gada sezonā komandas pamatsastāvs spēlēja Krievijas augstākajā hokeja līgā, bet turpmākajos divos gados komanda spēlēja KHL. Tomēr militārais konflikts Ukrainas austrumos un Krimas okupācija liedza komandai turpmāku dalību KHL.

 

Otrajā KHL sezonā ierindā bija arī Latvijas izlases aizsargs Oskars Bārtulis. Klubā Ukrainas čempionātā spēlējuši arī Vitālijs Hvorostiņins un Mārtiņš Jakovļevs. Pērn galvenā trenera asistents bija zināmais Latvijas hokeja speciālists Andrejs Maticins.

 

2012./2013. gada sezonā Jūliusa Šuplera (vēl viena saikne ar Latviju) vadībā klubs izcīnīja Kontinentālo kausu.

 

Šogad komandas sastāvs ir krietni atjaunināts, jo Ukrainas čempionātā ļauts spēlēt hokejistiem, kas jaunāki par 25 gadiem. Par vienu no vadošajiem komandas spēlētājiem tiek uzskatīts Viktors Zaharovs, Ukrainas nacionālās izlases kapteinis, kurš aizvadījis 37 spēles KHL. Aizvadītajā sezonā sevi lieliski pieteica 18 gadus vecais vārtsargs Bogdans Djačenko, kurš izcīnīja vietu komandas pamatsastāvā un vēlāk spēlēja arī Pasaules čempionātā Ukrainas izlasē.

 

HC “Donbass” ir vadošais Ukrainas hokeja klubs ar ļoti plašu bērnu un jauniešu sporta skolu, kurā hokeja prasmes apgūst 1100 audzēkņi.

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji