Uldis Čalpa: “Darīšu visu iespējamo, lai aizbrauktu uz PČ!”
27/04/2018
Uldis Čalpa: “Darīšu visu iespējamo, lai aizbrauktu uz PČ!”

Uldis Čalpa vakar ļoti veiksmīgi aizvietoja savu vasaras treniņu partneri Kristeru Gudļevski trešā perioda ievadā. Šveicieši gan panāca izlīdzinājumu ar metienu no zilās līnijas un papildlaikā arī izrāva uzvaru, tomēr Uldis vairākkārtīgi glāba komandu no droša vārtu zaudējuma. Šī vakara spēli viņš vēros no skatītāju tribīnēm, jo saņems arī balvu kā Latvijas čempionāta labākais vārtsargs. Piedāvājam nelielu interviju ar Uldi Čalpu, kuram šī bija jau ceturtā spēle Latvijas izlasē.

Vakar skatītāji klātienē un TV ekrānos bija pārsteigti, ka visiem labi zināmās ķiveres vietā galvā liec pilnībā baltu aizsargmasku. Kāpēc tā?

Iepriekšējā ķivere bija mazliet bojāta un pajukusi, tāpēc nolēmu nomainīt resti, kas savu laiku jau bija sen kā nokalpojusi. Diemžēl, izrādījās, ka jaunās paaudzes restes ir ar citādiem stiprinājumiem un vairs neder manai ķiverei. Tāpēc pagaidām izlīdzos ar Kristera Gudļevska rezerves aizsargķiveri.

Neilgi pēc trešā perioda sākuma bija jādodas vārtos. Biji gatavs?

Jā, jo ģērbtuvē pārtraukumā Kristers pabrīdināja, ka iespējams visu spēli nevarēs nospēlēt. Pašā perioda sākumā šveicieši vairākumā sagrieza karuseļus, kā rezultātā Kristeram kājā radās krampji. Spēlē iegāju labi, bija pāris momenti, ar ko tiku galā, un tad jau spēles sajūta arī parādījās.

Labu sniegumu nodemonstrēji pēcspēles metienu sērijā. Vai Šveices izlase rādīja ko neierastu?

Pirmajā mēģinājumā šveicietis mani tīri apspēlēja, kā saka – izģērba! Pēc tam sanāca, ka mani vairs neizģērba. Soda metieni man vienmēr ir patikuši, jautājums, vai vienmēr sanākuši. Neliels gandarījums, ka izdevās man palīdzēt komandai uzvarēt pēcspēles metienu sērijā! 

Kā vērtē savas izredzes doties uz Pasaules čempionātu Dānijā?

Darīšu visu iespējamo, lai aizbrauktu. Konkurenci man sastāda trīs visaugstākās klases profesionāļi, un esmu pagodināts ar viņiem sacensties par vietu Latvijas izlases sastāvā! Gribu lielu paldies pateikt sievai, kura atbalsta mani sportisko mērķu sasniegšanā!

 

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji