Uzvara un zaudējums pret konkurentiem tabulā
08/03/2022
Uzvara un zaudējums pret konkurentiem tabulā

 

HK “Kurbads” aizvadītajā nedēļā Igaunijas “Coolbet” hokeja līgā savā laukumā uzņēma Kohtla-Jarves “Everest” komandu. Ja aizvadītā gada decembrī Latvijas klubs divreiz zaudēja viesiem, tad šoreiz uzvaras tika dalītas uz pusēm. Turnīra tabulā ar 29 punktiem 19 spēlēs “Kurbads” joprojām atrodas otrajā vietā, bet “Everest” ar 26 punktiem atrodas vietu zemāk.

Paužot atbalstu ukraiņu tautai, “Kurbads” mājas hallē izkāra šīs valsts karogu, bet mazāka izmēra Ukrainas nacionālais simbols rotāja arī hokejistu ķiveres. Piektdien pie uzvaras ar rezultātu 7:2 tika “Kurbads”. Viesi laukuma saimniekiem jau no mača pirmajām minūtēm neļāva izpausties un iegūt pārsvaru, par ko liecina tikai vieni gūti vārti pirmajā periodā. 9. minūtē rezultātu izdevās atklāt Dāvidam Livšicam. Pārliecinoši vārtos spēlēja Uldis Čalpa, kuram gan vairākās epizodēs nācās ciest sadursmē ar pretiniekiem.

Otrajā trešdaļā “Kurbads” hokejistiem izdevās iekustināt uz vietas stāvošo vilcienu – trīs gūti vārti. Vispirms 2:0 panāca Mārcis Zembergs, bet divas minūtes vēlāk trešos vārtus guva Herberts Zeibots. Trešdaļas vidū pie pirmajiem vārtiem tika arī “Everest” komanda, bet nedaudz vēlāk trīs vārtu pārsvaru mājiniekiem atjaunoja Jānis Puriņš. Spēles pēdējā nogrieznī laukuma saimnieki dominēja pilnībā, gūstot vēl trīs vārtus. Pie otrajiem vārtiem spēlē tika Livšics un Zembergs, bet vienu reizi precīzs bija Toms Bārens. Viesiem izdevās vienus vārtus atgūt, taču mača gaitu tas vairs neietekmēja. 

Dienu vēlāk abas komandas “Kurbads” ledus hallē tikās atkārtoti, bet šoreiz pie revanša tika “Everest”, uzvarot ar 3:2. Viesi jau no mača pirmajām minūtēm sāka demonstrēt aktīvu sniegumu, kam mājinieki īsti nebija gatavi. Lai arī “Kurbads” pēc pirmajām divdesmit minūtēm bija vadībā ar 2:0 (Ņikita Švarjovs, Mārcis Zembergs), Kohtla-Jarves klubs spēja lauzt mača gaitu sev par labu. Otrajā periodā viesi divas reizes skaitliskajā vairākumā pārspēja Uldi Čalpu, panākot neizšķirtu 2:2, bet uzvaras vārti tika gūti trešās trešdaļas vidū.

“Kurbads” hokejistiem regulārajā sezonā atlikušas vēl piecas spēles. Jāpiebilst, ja abas komandas tabulā saglabās savas pozīcijas, tad izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā “Kurbads” tiksies ar neseno pretinieku “Everest”.

 

“Pirmajā mačā demonstrējām labu hokeju un veiksmīgi realizējām savus momentus. Otrajā spēlē viesi pamainīja taktiku, kā arī spēlēja agresīvi, bet mēs nespējām tam pielāgoties. Savainojumos iedzīvojās Livšics, Undelis un vēl daži spēlētāji, kas atstāja ietekmi uz sastāva rotāciju. Pajuka spēle vairākumā un mazākumā. Momenti mums bija, bet realizācija kliboja. 

Sezonas turpinājumā mums jāaizvada viena spēle ar Tallinas “Vipers”, kā arī divas ar Tartu “Valk 494” un Narvas hokejistiem. Iespējams, ka play-off pirmajā kārtā var nākties spēlēt ar “Everest” komandu, taču pretiniekus neizvēlēsimies un turpināsim atlikušajās spēlēs cīnīties par uzvaru. Esmu gandarīts, ka ar katru spēli jaunie puiši rāda kvalitatīvāku sniegumu,” sacīja “Kurbads” galvenais treneris Toms Bluks.

Foto galerija ( 21 Foto )
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji