Vārtu guvumiem bagāti mači Kohtla-Jarve
01/03/2023
Vārtu guvumiem bagāti mači Kohtla-Jarve

Igaunijas “Coolbet” hokeja līgā regulārās sezonas izbraukuma pēdējās divas spēles aizvadīja HK “Kurbads”, kas tika pie divām uzvarām un tādējādi nodrošināja pirmo vietu turnīra tabulā.

Sestdien un svētdien “Kurbads” viesojās Igaunijas pilsētā Kohtla-Jarve, lai tiktos ar vietējo klubu “Viru Sputnik” un “Everest” hokejistiem. Izcīnītās uzvaras Latvijas klubam garantēja jau priekšlaicīgu un citiem neaizsniedzamu pirmo vietu tabulā, savukārt no abām Igaunijas komandām tikai “Everest” hokejistiem bija iespēja aizķerties izslēgšanas spēļu pozīcijās.

Pirmajā mačā ar “Viru Sputnik” viesi svinēja pārliecinošu uzvaru ar rezultātu 9:1. Spēles rezultātu pirmajā periodā atklāja laukuma saimnieki, bet trešdaļas turpinājumā “Kurbads” atbildēja ar trīs precīziem metieniem. Otrajā periodā viesi bija precīzi vienu reizi, panākot 4:1, bet spēles pēdējā nogrieznī tika gūti vēl pieci vārti. Uzvarētāju rindās ar pieciem gūtiem vārtiem atzīmējās Dāvids Livšics, bet pa diviem vārtu guvumiem Kasparam Saulietim un Robertam Jekimovam. Par mača vērtīgāko hokejistu “Kurbads” sastāvā tika atzīts 15 gadus vecais vārtsargs Oto Dimants, kurš Igaunijas čempionātā pie spēlēšanas tika otro reizi. Šajā spēlē, trešajā periodā nomainot Uldi Čalpu, vārtsargs laukumā pavadīja 11 minūtes, atvairot visus pretinieku raidītos metienus.

Dienu vēlāk “Kurbads” tikās ar šīs pašas pilsētas otru komandu “Everest”, tiekot pie savas ceturtās uzvaras savstarpējās spēlēs ar 13:2. Maču ”Kurbads” vārtos sāka Uldis Čalpa, kuru trešā perioda sākumā nomainīja Oto Dimants. Mājinieki spēli aizvadīja ar trīs maiņām, kas liedza viņiem izrādīt sīvāku pretestību. Jau pirmajā trešdaļā “Kurbads” guva trīs vārtus, bet mājinieki spēja atbildēt ar vienu precīzu metienu. Otrā perioda vidū viesi panāca 5:1, sekoja atbilde no “Everest” komandas, bet jau nedaudz vēlāk pēc diviem gūtiem vārtiem “Kurbads” atradās vadībā ar 7:2. Trešajā periodā ar vārtu guvumiem izcēlās tikai rīdzinieki, pārspēdami “Everest” vārtsargu vēl sešas reizes. Pa diviem vārtiem guva Roberts Jekimovs, Rihards Liģis, Emīls Ūdris un Mārcis Zembergs, savukārt vieni gūti vārti Edgara Adamoviča, Kaspara Saulieša, Mārtiņa Vītoliņa, Juliāna Misjus un Dāvida Livšica rēķinā.

Regulārajā sezonā rīdziniekiem šo sestdien un svētdien vēl ir atlikušas divas spēles savā laukumā ar “PSK Narva” komandu. “Kurbads” ar izcīnītiem 42 punktiem 22 spēlēs tabulā ieņem pirmo vietu, savukārt pretinieki ar 22 punktiem atrodas ceturtajā vietā.

“Kohtla-Jarve ieradāmies ar trīs maiņām, jo puišiem Rumbulā bija JAHL spēle ar Tukumu. Guvām daudz vārtu, taču nevar teikt, ka spēles bija ļoti vieglas. “Everest” komandai nevar palīdzēt krievu hokejisti, līdz ar to viņu sastāvs bija vājāks nekā ierasti, savukārt “Viru Sputnik” bija pilnā sastāvā. Tomēr jāatzīmē “Kurbads” hokejistu kopējā meistarība un parādītais sniegums. Gatavojamies pēdējām regulārās sezonas spēlēm ar “PSK Narvu”, kas var būt arī mūsu pretinieks play-off pirmajā kārtā, taču uz priekšu neko nerēķinām, jo sākumā jānoslēdz regulārā sezona,” izteicās “Kurbads” galvenais treneris Toms Bluks.

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji