Vītoliņš: Jauno talantu attīstības programma nav viena gada projekts
16/12/2021
Vītoliņš: Jauno talantu attīstības programma nav viena gada projekts
Aizvadītās nedēļas nogalē norisinājās Latvijas Hokeja federācija rīkotā jauno talantu attīstības programma, kuras iniciators ir Latvijas hokeja izlases galvenais treneris Harijs Vītoliņš. Kurbads Ledus Halle pieredzējušā trenera vadībā individuālo meistarību slīpēja dažāda vecuma talantīgākie jaunie hokejisti.
Jauno talantu attīstības programma paredzēta, lai veicinātu jauno hokejistu attīstību sākot no trīspadsmit līdz astoņpadsmit gadu vecumam, sniedzot iespēju aizvadīt individuālās meistarības treniņus ar sava vecuma grupas labākajiem spēlētājiem, kā arī motivētu jaunos hokejistus ar iespēju tikt izvēlētiem dalībai šajā programmā.
“Programmas mērķis ir izveidot grupas un komandas no reģioniem, lai labāk pārzinātu Latvijas labākos jaunos spēlētājus. Aizvadītajos treniņos mēs pārbaudījām hokejistu individuālo meistarību, kā arī vērtējām viņu komunikāciju savā starpā. Šī sezona ir saraustīta, jo klubiem norit spēles, bet nākamsezon mēs plānojam programmu pielāgot kalendāram, lai nometnes laikā visas vecuma grupas varētu deleģēt savus labākos spēlētājus,” norāda Harijs Vītoliņš.
Kā informē Latvijas Hokeja federācija, programmas uzsvars tiek likts uz jauno spēlētāju individuālās meistarības līmeņa celšanu un treniņu process tiks fokusēts uz individuālās meistarības uzdevumiem.
“Šis nav viena gada projekts. Eiropā šādas programmas jau norisinās vismaz 20 gadus. Nākamsezon katras vecuma grupas ietvaros tiks izveidota izlase un sezonas laikā mūsu redzeslokā būs nevis 25, bet gan ap 80 spēlētājiem. Svarīgi, lai spēlētāji zinātu, ka treneri viņiem seko līdzi un dod iespēju apliecināt sevi starp labākajiem,” teic speciālists.
Kopā ar Hariju Vītoliņu uz ledus atradās arī hokeja kluba “Kurbads” galvenais treneris Toms Bluks.
“Paldies Latvijas Hokeja federācijai, puišiem un treneriem par asistēšanu. Aizvadījām divus labus un intensīvus treniņus. Ja būs iespēja, arī turpmāk labprāt piedalītos jauno talantu attīstības programmas treniņos,” piebilst “Kurbads” pārstāvis.
Ņemot vērā šī brīža Covid-19 pandēmijas situāciju, patlaban jauno talantu attīstības programma tiek īstenota U-17 un U-15 vecuma grupās.
Foto galerija ( 6 Foto )
Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji