Zolmanis: “Mācīties no tādiem spēlētājiem kā Sprukts un Cipulis ir liela laime!”
21/05/2018
Zolmanis: “Mācīties no tādiem spēlētājiem kā Sprukts un Cipulis ir liela laime!”

Latvijas čempionu Hokeja kluba Kurbads viena no misijām ir sakārtotā sistēmā dot iespēju jaunajiem spēlētājiem attīstīt savus talantus un pilnveidot prasmes, lai turpinātu karjeras ceļu spēcīgākajās Eiropas un pasaules hokeja līgās. Sandis Zolmanis pēc divām lieliskām sezonām HK Kurbads rindās nākamgad aizvadīs Magnus līgas komandā “Mulhouse”. Piedāvājam nelielu interviju ar Sandi.

Kā izvērtās sarunas ar “Mulhouse” komandu? Vai apzināti meklēji Magnus līgu?

“No vairākiem ārzemju piedāvājumiem izvēlējos “Mulhouse”, lai uzsāktu savu karjeru ārzemēs profesionālā līgā. Aģents ieminējās par manu kandidatūru kluba vadībai, arī klubā spēlējošie latvieši deva labas rekomendācijas. Komanda mani ņem kā centra uzbrucēju, paredzot noteiktu lomu.”

“Mulhouse” komandā bez tevis būs arī, Rolands Vīgners, Arturs Ševčenko un Bruno Zabis, kurš kopā ar tevi spēlējis arī HK “Kurbads”. Vai tas ietekmēja lēmumu pievienoties šim klubam un kā skaties uz tik lielu latviešu pārstāvniecību komandā?

“Tas noteikti nav izšķirošais manā lēmumā, protams, tas ir neliels pluss, būs vieglāk iejusties komandā kopā ar vairākiem citiem latviešiem. Bet es uzticos viņu teiktajam par organizāciju, par kluba attieksmi, infrastruktūru un visaugstākajiem mērķiem.”

Vai divi gadi Kurbadā kopā ar vairākiem pieredzējušiem spēlētājiem sekmēja tavu personisko izaugsmi?

“Protams! Vērot viņu darbības laukumā un mācīties no tādiem hokejistiem kā Jānis Sprukts un Mārtiņš Cipulis ir liela laime jebkuram gados jaunākam hokejistam. Pozitīvi, ka viņi arī labprāt dalījās savās zināšanās un mazajās hokeja viltībās. Tā noteikti ir vērtīga bagāža, ko varēšu vest līdzi uz Franciju!”

Jau pēc Kontinentālā kausa izcīņas trešās kārtas turnīra Dānijā, kur Sandis Zolmanis demonstrēja kvalitatīvu un rezultatīvu sniegumu, par viņu interesi izrādīja kāds Dānijas klubs. Novēlam Sandim veiksmīgu sezonu spēcīgajā Francijas līgā!

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji