“Kurbads” divreiz pārspēj “Pantēras” un dzenas pakaļ Tartu
31/01/2022
“Kurbads” divreiz pārspēj “Pantēras” un dzenas pakaļ Tartu

Divas uzvaras pēc kārtas sestdien un svētdien Igaunijas “Coolbet” hokeja līgā izcīnīja HK Kurbads, kas savā laukumā pārspēja HC Panter komandu. Pēc izcīnītajiem diviem panākumiem “Kurbads” tabulā palielināja savu pārsvaru pār “Panter” hokejistiem.

Pirms aizvadītajām spēlēm abas komandas savā starpā bija tikušās divas reizes. Pirmajā no tām pie uzvaras tika Tallinas klubs, bet otrajā “Kurbads” revanšējās. Sagaidot ciemos viesus, “Kurbads” atradās tabulas otrajā vietā, apsteidzot “Panter” par vienu punktu, bet tagad rīdzinieku kontā 13 mačos ir 20 punkti, bet “Panter” – 16. Tikmēr līderi ar 25 punktiem ir Välk494 hokejisti.

Pirmajā spēlē sestdien “Kurbads” bija pārāks ar 4:2. Treneri vārtu drošību uzticēja Arginto Milbergam, savukārt viesiem vārtos stājās Igaunijas izlases vārtsargs Vilems Heinriks Koitmā.

Jau no spēles pirmajām minūtēm laukuma saimnieki aktīvi presingoja pretinieku zonā, neļaujot “Panter” hokejistiem iesākt savus uzbrukumus un bīstami apdraudot viesu vārtus, taču “Panter” vārtsargs vairākkārt glāba savu komandu no vārtu zaudējuma. Nedaudz mazāk darba pirmajā periodā bija Milbergam, un pēc spēlētām 20 minūtēm mača rezultāts nebija atklāts.

Spēles turpinājumā “Kurbads” centieni tikt pie gūtiem vārtiem nesa rezultātu. Otrajā periodā skaitliskajā mazākumā precīzs bija Roberts Binde. Lai gan “Kurbads” vēl divas reizes nokļuva mazākumā un pretinieki vairākkārt bija tuvu vārtu guvumam, tomēr laukuma saimnieku pašaizliedzīgā spēle aizsardzībā pēc spēlētām 40 minūtēm deva minimālu pārsvaru rīdziniekiem.
Trešajā periodā īsā laikā abas komandas apmainījās ar vārtu guvumiem. Vispirms viesi rezultātu izlīdzināja, bet Toms Hartmanis atjaunoja vadību – 2:1. Trešdaļas vidū “Panther” realizēja skaitlisko vairākumu un uz tablo bija 2:2. Izšķirošie notikumi laukumā risinājās mača izskaņā. Kad līdz perioda beigām bija atlikušas četras minūtes, Mārcis Zembergs ar lielisku metienu vārtu augšējā stūrī vairākumā atjaunoja vadību “Kurbads” klubam, bet punktu mačam ar metienu tukšos vārtos pielika komandas jaunpienācējs Renārs Undelis. Pieredzējušajam hokejistam šī bija debija Igaunijas čempionātā un jāatzīst, ka gana sekmīga. Undelis nopelnīja 1+2.
Dienu vēlāk abas komandas Rumbulā tikās atkārtoti un arī šoreiz “Kurbads” izcīnīja uzvaru (5:2). Milbergam tika dota atpūta un viņa vietu vārtos ieņēma Uldis Čalpa. Ar vārtu guvumiem uzvarētāju sastāvā izcēlās Jānis Puriņš, Emīls Ločemlis, Matīss Bīriņš, Renārs Undelis un Emīls Masteiko.
Pēc pirmās trešdaļas laukuma saimniekiem piederēja minimāls pārsvars (1:0), bet pēc spēlētām 40 minūtēm “Kurbads” atradās vadībā ar 3:1. Arī spēles pēdējo nogriezni labāk aizvadīja “Kurbads”, pretinieku vārtsargu pārspējot vēl divas reizes, tikmēr Čalpa tika pārspēts vienreiz.
“Zinājām, ka ar Tallinas “Panther” hokejistiem mūs gaida grūtas spēles, jo tā ir laba komanda. Viņi labi spēlē vairākumā, tādēļ mums bija jābūt disciplinētiem. “Panther” komandai zaudējām ne tikai čempionāta pirmajā savstarpējā spēlē, bet arī pārbaudes spēlē pirms sezonas. Tallinas komandā liela loma ir Igaunijas izlases vārtsargam. Divās spēlēs ielaidām tikai četrus vārtus, tāpēc kopumā ar spēlētāju sniegumu nedēļas nogalē esmu apmierināts,” sacīja “Kurbads” galvenais treneris Toms Bluks, kurš pieredzējušā Undeļa pievienošanos skaidro ar vēlmi play-off spēlēs pagarināt komandas pieteikumu.
“Ir vairāki iemesli, kādēļ mums tuvākajā laikā nevarēs palīdzēt daži gados jaunie spēlētāji, tādēļ piesaistījām Renāru. Komandas pieteikumā atrodams arī mans uzvārds, uzturu sevi formā, jo zinām, ka izslēgšanas spēles būs smagas. Liela nozīme būs fiziskajai sagatavotībai,” situāciju ar komandas sastāvu skaidro Bluks.

Tikmēr “Panther” kluba galvenais treneris Marts Erme par spēlēm Rumbulā sacīja: “Abas komandas vēlējās uzvarēt, taču “Kurbads” labāk realizēja savus momentus. Bija patīkami aizvadīt spēles šeit, jo mājinieki tās bija lieliski noorganizējuši. Pieļauju, ka pretinieku jaunajiem spēlētājiem šī ir ļoti laba pieredze Igaunijas čempionātā. Mēs esam amatieru komanda un neviens hokejists mūsu klubā par spēlēšanu nesaņem naudu. Jāsaprot, ka hokejs Igaunijā nav vadošais sporta veids un sponsoru piesaiste ir sarežģīts process.”

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji