“Kurbads” iemet piecus vārtus mazākumā un pārraksta vēsturi!
01/03/2022
“Kurbads” iemet piecus vārtus mazākumā un pārraksta vēsturi!

Divas uzvaras pēc kārtas sestdien un svētdien Igaunijas “Coolbet” hokeja līgā izcīnīja HK “Kurbads”, kas savā laukumā pārspēja čempionāta pēdējā vietā esošo Kohtla-Jarves “Viru Sputnik” komandu. “Kurbads” pirmajā no mačiem pārrākstīja savu vēsturi, proti, skaitliskajā mazākumā tika gūti pieci vārti. Līdz šim Rumbulā bāzētajai komandai tas nebija izdevies nevienā no oficiāliem turnīriem.

Abas komandas savā starpā divreiz tikās arī aizvadītā gada decembra vidū, kad Latvijas klubs izcīnīja uzvaras ar 8:4 un 12:3. Arī aizvadītajā nedēļas nogalē “Kurbads” apliecināja savu meistarību, tiekot pie divām pārliecinošām uzvarām.

Sestdien laukuma saimnieki bija pārāki ar 13:0. Par vārtu drošību rūpējās Uldis Čalpa, kurš atvairīja visus 27 pretinieku metienus, tikmēr pa Igaunijas vienības vārtiem rīdzinieki izdarīja 50 metienus. Jau no mača pirmajām minūtēm “Kurbads” aktīvi un bīstami uzbruka, kas vainagojās ar trīs gūtiem vārtiem desmit minūšu laikā. Par rezultatīvu hokeju laukuma saimnieki parūpējās arī mača otrajā trešdaļā, kad tika gūti vēl pieci vārti, un tie visi tika realizēti mazākumā. Mājinieku pārākums meistarībā bija acīmredzams, savukārt viesi vairākkārt kļūdījās pat ļoti vienkāršās epizodēs. Pēc spēlētām 40 minūtēm “Kurbads” atradās vadībā ar 8:0.

Spēles pēdējā nogrieznī laukuma saimnieki vēl vairāk palielināja savu pārsvaru. Pie rezultāta 11:0 viesi veica vārtsargu maiņu, taču arī “Viru Sputnik” rezerves vārtsargs Pāvels Nečajevs tika divreiz pārspēts, ļaujot rīdziniekiem svinēt graujošu uzvaru ar 13:0. Uzvarētājiem ar diviem vārtu guvumiem atzīmējās Mārcis Zembergs, Mārtiņš Vītoliņš, Toms Hartmanis, Ņikita Švarjovs, bet pa reizei precīzi bija Dāvids Livšics, Emīls Ločmelis, Toms Bārens, Emīls Masteiko un Jēkabs Siliņš.

Dienu vēlāk abas komandas tikās atkārtoti un šoreiz “Kurbads” bija pārāks ar 6:1. Uldi Čalpu vārtos nomainīja Markuss Brants, pa kura vārtiem tika izdarīti 17 metieni, tikmēr mājinieki pretinieku vārtus apdraudēja 51 reizi.

Pirmā trešdaļa noslēdzās 1:1, bet otrajā periodā “Kurbads” guva četrus bezatbildes vārtus, panākot 5:1. Spēles pēdējā trešdaļā, kad mača uzvarētājs bija jau faktiski noskaidrots, mājinieki guva sestos vārtus. “Kurbads” sastāvā ar vārtu guvumiem atzīmējās Matīss Bīriņš, Jānis Puriņš, Gustavs Alberts Moruzs, Mārtiņš Vītoliņš, Juris Bērziņš un Toms Hartmanis.

“Kurbads” pēc šīm divām uzvarām ar 27 punktiem joprojām saglabā otro vietu tabulā.

Savukārt turnīra rezultatīvāko spēlētāju sarakstā Toms Hartmanis ar 25 punktiem (5+20) ieņem 9. vietu. Tikmēr līderis ar 41 punktu ir Tallinas “Vipers” baltkrievu uzbrucējs Aleksejs Šantiha.

“Pirmajā spēlē mēs iemetām visu, ko vien varējām. Savukārt, runājot par pieciem iemestiem vārtiem mazākumā, jāatzīmē mūsu meistarīgo uzbrucēju sniegums. Es viņiem teicu, ja tiksim mazākumā pie ripas, tad jācenšas doties uz priekšu un pie izdevības jāapspēlē pretinieks. Savā karjerā neesmu pieredzējis šādu situāciju, ka mazākumā kāda komanda iemet tik daudz vārtu. Pirms otrās spēles puišiem teicu, ka mačs sākas no nulles, bet, acīmredzot, iepriekšējās dienas pretinieka sagrāve bija palikusi spēlētāju galvās, tāpēc svētdien gāja nedaudz grūtāk. Zinu, ka Kohtla-Jarves komandai norit halles rekonstrukcija, līdz ar to viņi visas spēles aizvada izbraukumā, kas var atstāt zināmu ietekmi uz spēlētāju sniegumu. Tāpat jāņem vērā, ka viesiem ir gados jauns sastāvs,” pēc divām aizvadītām spēlēm ar “Viru Sputnik” izteicās “Kurbads” galvenais treneris Toms Bluks.

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji