Mogo gūst vārtus papildlaikā un izcīna čempionu titulu
01/04/2019
Mogo gūst vārtus papildlaikā un izcīna čempionu titulu

Svētdienas vakarā pārpildītā Kurbads ledus hallē norisinājās Latvijas čempionāta 6. fināla spēle starp HK Kurbads un HK Mogo komandā. Nervozā mačā ar augstām likmēm veiksmīgāki spēles papildlaika izrādījās viesi, izcīnot uzvaru sērijā ar 4:2 un iegūstot Latvijas titulu!

HK Mogo kontrolēja spēles gaitu pirmajās 20 minūtēs, bieži apdraudot Ulda Čalpas vārtus. Lai arī tiesneši divreiz izvērtē strīdīgas epizodes, HK Kurbads vārti paliek neieņemti. Toties kļūdās Henrijs Ančs viesu vārtos – Lauris Rancevs pārtver ripu, piespēlē Mārcim Zembergam, kurš ir īstajā vietā un laikā, lai izvirzītu mājiniekus vadībā.

Bezkompromisa cīņa turpinās otrajā periodā, kurā spēles gaita mazliet izlīdzinās. Abas komandas var darboties skaitliskā vairākumā, tomēr mazākuma brigādes izrādās pārākas. Vārtus perioda vidusdaļā gūst Kaspars Saulietis, ar metienu no zonas vidus panākot 1:1. Pēc 40 minūtēm kaujiniecisks neizšķirts.

Trešajā spēles nogrieznī atkal minimāls pārsvars viesiem, kuri vairāk kontrolē ripu un vairāk uzbrūk, HK Kurbads vairāk darbojoties uz pretuzbrukumiem. Lai arī abām komandām ir labas vārtu gūšanas iespējas, uzdevumu augstumos ir abu komandu vārtsargi, ievedot spēli papildlaikā.

Spēles likmes ir ļoti augstas, un to apzinās arī abas komandas, spēlējot piesardzīgu hokeju. Pirmie kļūdu pieļauj mājinieki, atstājot vienu vārtu priekšā Kārli Ozoliņu, kas ar metienu vārtu augšējā stūrī ļauj Mogo svinēt uzvaru mačā un arī visā čempionātā.

 

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji