Vārtsargam Aganezovam debija, “Kurbads” Tallinā izcīna divas uzvaras
07/11/2022
Vārtsargam Aganezovam debija, “Kurbads” Tallinā izcīna divas uzvaras

No pirmā izbraukuma uz Igauniju šajā sezonā atgriezušies HK “Kurbads” hokejisti, kuri Tallinā piektdien un sestdien tika pie divām uzvarām, pārspējot “Panter” klubu. Igaunijas “Coolbet” hokeja līgā Tallinas komanda un “Kurbads” vienība pirms abām spēlēm nebija piedzīvojusi nevienu zaudējumu.

Abu komandu pirmajā spēlē “Kurbads” bija pārāks pagarinājumā ar rezultātu 5:4. Pirmie rezultātu atklāja laukuma saimnieki, kad pirmās trešdaļas otrajā pusē pārspēja Uldi Čalpu, bet perioda izskaņā, spēlējot pieci pret trīs, Edgars Adamovičs panāca 1:1.

Otrā perioda pirmajā pusē “Kurbads” ieguva divu vārtu pārsvaru, bet mājiniekiem vēlāk izdevās vienus vārtus atgūt. Vispirms mājinieku aizsargi nepiesedza Mārtiņu Špaku, bet perioda vidū pēc kļūdas aizsardzības zonā trešos vārtus guva Roberts Binde. Nedaudz vēlāk laukuma saimnieki atbildēja ar precīzu metienu, un pēc spēlētām 40 minūtēm “Kurbads” bija vadībā ar 3:2.

Trešās trešdaļas 8. minūtē Emīls Ločmelis bija pirmais pie atlekušās ripas un panāca 4:2, tomēr mājinieki īsā laikā spēja panākt izlīdzinājumu. Par uzvaras vārtiem parūpējās Miks Lipsbergs, kurš pagarinājumā nodemonstrēja individuālo meistarību, gūstot skaistus vārtus.

Dienu vēlāk “Kurbads” izcīnīja otro uzvaru pār “Panter” hokejistiem ar 4:2. Savu debiju Igaunijas čempionātā aizvadīja vārtsargs Fjodors Aganezovs, kurš līdz šim vārtos nebija stājies. Viņš tika atzīts par mača labāko spēlētāju “Kurbads” rindās. Jāpiebilst, ka Fjodors Aganezovs ir uzaicināts uz Igaunijas U-20 izlasi dalībai pārbaudes turnīrā.

Roberts Jekimovs pirmās trešdaļas beigās viesus izvirzīja vadībā, bet līdz nākamajiem vārtiem bija jāgaida 20 minūtes, kad otrās trešdaļas izskaņā “Panter” panāca 1:1. Mača pēdējā nogriežņa vidū Juliāns Misjus atjaunoja “Kurbads” vadību, bet pēc dažām sekundēm atkal sekoja līdzsvars – 2:2.

53. minūtē uzvaras vārtus viesiem guva Miks Lipsbergs, bet punktu spēlei ar ceturtajiem gūtajiem vārtiem pielika Mārcis Zembergs.

Nākāmas divas spēles “Kurbads” hokejisti arī aizvadīs izbraukumā, kad 19. un 20. novembrī tiksies ar “PSK Narva” komandu.

“Pagāja zināms laiks, kamēr mēs laukumā pamodāmies pēc ceļa līdz Tallinai, bet kopumā pirmā spēle bija laba. Zinājām, ka pretinieks demonstrē labu hokeju, un viegla spēle mūs negaida. Viņi spēlē gudru hokeju. Izvirzījāmies vadībā ar 4:2, bet sekoja divas muļķīgas kļūdas, kas ļāva mājiniekiem panākt neizšķirtu. Pagarinājumā izrāvām uzvaru. Otrajā spēlē ilgu laiku uz tablo bija līdzsvars, lai gan mums bija labi momenti, kurus vajadzēja izmantot. Abām komandām bija daudz noraidījumu, kas spēli padarīja saraustītu. Kalendārs ir tāds, ka dažreiz spēlējam katru otro nedēļu, bet citreiz katru vīkendu. Pieredzējušie hokejisti brīžiem nevar ieiet ritmā, bet jaunajiem spēlētājiem spēles ir bieži, un arī svētdien pēc atgriešanās no Igaunijas bija jāaizvada JAHL spēle,” uzsvēra “Kurbads”komentē galvenais HK Kurbads treneris Toms Bluks.

Dalies ar rakstu
HK Kurbads soc tīklos
Atbalstītāji
Ģenerālsponsors
Atbalstītāji